Γιαμαρέλλου: Μέσα στον Σεπτέμβριο η τρίτη δόση – Και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν

Να νοσήσουν βαριά και να μπουν στη ΜΕΘ κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν είναι άτρωτοι, ωστόσο θα νοσήσουν ήπια.

«Έχει αρχίσει μία φασαρία ότι ενώ στην αρχή το εμβόλιο ήταν 100% ασφαλές, μετά έπεφτε το ποσοστό. 

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν όμως για να κάνουν κάτι πολύ ελαφρό, που σπάνια θα τους οδηγήσει στο νοσοκομείο. 

Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να τρέξουν αυτή τη στιγμή, γιατί κινδυνεύουν διπλή φορά για βαριά νόσηση, για εντατική» είπε στο Mega η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών είπε: «Ενώ στην αρχή της πανδημίας λέγαμε ότι τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, τελικά αποδεικνύεται, και ιδιαίτερα με το στέλεχος Delta, ότι τα παιδιά κολλάνε τους άλλους αλλά και τα ίδια νοσούν. 

Στις ΗΠΑ το 18% των νοσηλευομένων είναι τα παιδιά. Όσον αφορά στις μυοκαρδίτιδες, έχει γίνει μεγάλες φασαρία. Οι μελέτες στην Αμερική δείχνουν ότι η πιθανότητα ήταν 3 με 9 στο εκατομμύριο. 

Είναι, δηλαδή, μικρή η πιθανότητα. Ενώ οι πιθανότητες αυτές είναι πολύ χαμηλές, ακόμα σημαντικότερο είναι ότι είναι καλοήθους πρόγνωσις. Είναι ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναστέλλουν το εμβόλιο».

«Μέσα στον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός με τρίτη δόση. Οι πρώτοι που θα την λάβουν θα είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου και οι υγειονομικοί» τόνισε.

τόνισε.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιαμαρέλλου: Μέσα στον Σεπτέμβριο η τρίτη δόση – Και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4296965901505963856
item