Κορονοϊός: Στα λάμα το μυστικό για το τέλος της πανδημίας; Τι ανακάλυψαν Βέλγοι επιστήμονες

Κορονοϊός: Μια έρευνα Βέλγων επιστημόνων φέρνει ανατροπές καθώς τα λάμα, μοιάζουν ως το... φαβορί για το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού!


Ο κορονοϊός συνεχίζει να «σαρώνει» τον πλανήτη ωστόσο φαίνεται πως τα λάμα είναι αυτά που «κρύβουν» το «κλειδί» για να τελειώσει η πανδημία, σύμφωνα με μια έρευνα Βέλγων επιστημόνων.

Ερευνητές από το Κέντρο Ιατρικής Βιοτεχνολογίας VIB-UGent στη Γάνδη ανακάλυψαν ότι αντισώματα που εξήχθησαν από ένα λάμα ήταν αποτελεσματικά κατά της μολυσματικότητας των λοιμώξεων από κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων και των μεταλλάξεων.

«Η ανακάλυψη αυτήενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα απέναντι στην πανδημία», δήλωσε η Ντομινίκ Τερσάγκο, επικεφαλής ιατρικός διευθύντρια του VIB-UGent.

Αν και ασυνήθιστα μικρά, τα αντισώματα λάμα είναι σε θέση να προσδεθούν σε συγκεκριμένο μέρος της αιχμής της πρωτεΐνης του ιού.

«Προς το παρόν δεν βλέπουμε μεταλλάξεις υψηλής συχνότητας οπουδήποτε κοντά στο σημείο πρόσδεσης», είπε η δρ. Τερσάγκο.

«Τα αντισώματα έδειξαν επίσης ισχυρή δράση εξουδετέρωσης έναντι της πολύ μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές αναμένουν ότι οι κλινικές δοκιμές που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα σε συνεργασία με τη βελγική φαρμακευτική εταιρεία UCB, σε υγιείς εθελοντές, μαζί με αυτές σε νοσηλευόμενους ασθενείς, θα είναι εξίσου αποτελεσματικές.

Με πληροφορίες από το Reuters

epirusblog.gr
5 of 5
Κορονοϊός: Στα λάμα το μυστικό για το τέλος της πανδημίας; Τι ανακάλυψαν Βέλγοι επιστήμονες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 446435009269645970
item