Συγκλονίζει η Μαντώ Γαστεράτου: “Φτιάχνεις βαλίτσες και προσπαθείς να βάλεις μέσα τους κόπους μιας ζωής” Συγκλονίζει η Μαντώ Γαστεράτου: “Φτιάχνεις βαλίτσες και προσπαθείς να βάλεις μέσα τους κόπους μιας ζωής” | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συγκλονίζει η Μαντώ Γαστεράτου: “Φτιάχνεις βαλίτσες και προσπαθείς να βάλεις μέσα τους κόπους μιας ζωής”

Πάρα πολύ δύσκολα είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τους κατοίκους των περιοχών που φλέγονται, αφού παρακολουθούν ανήμποροι τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά. 

Η Μαντώ Γαστεράτου ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που τα σπίτια τους βρίσκονται κοντά στις περιοχές που έχει ξεσπάσει η φωτιά και, μάλιστα, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας, χρειάστηκε να το εγκαταλείψει.

Η γνωστή παρουσιάστρια, μέσα από αναρτήσεις της στο Instagram, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της τις τραγικές στιγμές που ζει εκείνη και η οικογένειά της, αφού έβλεπαν τον “εφιάλτη” μπροστά στα μάτια τους. 

Μάλιστα, η Μαντώ Γαστεράτου εξομολογήθηκε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν η πιο τρομακτική νύχτα που έζησε μετά τον σεισμό του 1999.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η Μαντώ Γαστεράτου δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό κείμενο στον λογαριασμό της, περιγράφοντας τις δύσκολες στιγμές που πέρασε, νιώθοντας την απειλή της πύρινης λαίλαπας. 

“Ματωμένο φεγγάρι, δηλητήριο αέρας, στάχτες για χώμα, πεθαμένα δέντρα, πτώματα ζώα… Ηχούν σειρήνες πυροσβεστικών οχημάτων αντί να ακούγονται πουλάκια και τζιτζίκια Αύγουστο μήνα.

Πανικός στους δρόμους, απελπισία και ώρες τρόμου χθες βράδυ. Δεν φτιάχνεις βαλίτσα για καλοκαιρινές διακοπές αλλά προσπαθείς να βάλεις μέσα τους κόπους μιας ζωής… ο,τι προλαβαίνεις να σώσεις πάνω στον πανικό σου. 

Φεύγεις απ’ το σπίτι τρέχοντας όχι για να προλάβεις το καράβι. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, κοιτάζεις το σπίτι σου και αναρωτιέσαι αν θα υπάρχει αύριο…

Η επόμενη μέρα εχει ασήκωτο βάρος, άλλοι με δάκρυα στα μάτια και πόνο περπατούν ανάμεσα σε μαύρους γκρεμισμένους τοίχους, σε νεκροταφεία κήπους που πριν κάτι ώρες υπήρχαν ανθισμένα γερανια και τις νύχτες μύριζαν γιασεμί και νυχτολουλουδο.

Άλλοι πάλι κάνουν τον σταυρό τους που είναι καλά και τα νοικοκυριά τους ακομα στην θέση τους…

Γυρίζεις πίσω ανοίγεις το παράθυρο και εκεί που έβλεπες πράσινο βλέπεις μαύρο. Τα δέντρα ακόμα καίγονται μαζί και η καρδιά σου… Μπαίνεις στο αυτοκίνητο ξανά και πας να δεις την κόλαση, το στόμα σου ξερό και η καρδιά σου χοροπηδάει, τα χέρια σου τρέμουν στο τιμόνι. Φοβάσαι να αντικρίσεις την ασχήμια…

Κοιτάζεις ψηλά και βλέπεις μαύρα σύννεφα. Κοιτάζεις χαμηλά και βλέπεις μαύρο χώμα. Γύρω σου παλεύουν ακόμα ήρωες, άλλοι στην γη και άλλοι στον ουρανό. Αδιάκοπα! Πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πάλι και πάλι και πάλι… Σταματάς.

Παίρνεις το παιδί σου αγκαλιά, περπατάς πάνω στα κάρβουνα και του δείχνεις την αλήθεια! “Αυτός είναι ο κόσμος που σε έφερα του λες… ΣΥΓΝΩΜΗ”, έγραψε η Μαντώ Γαστεράτου.

Δες τη φωτογραφία:

 

epirusblog.gr
5 of 5
Συγκλονίζει η Μαντώ Γαστεράτου: “Φτιάχνεις βαλίτσες και προσπαθείς να βάλεις μέσα τους κόπους μιας ζωής”
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4511017356342498152
Σχόλια
item