Εκλογές στη Γερμανία: Σε απόσταση αναπνοής οι Σοσιαλδημοκράτες από τους συντηρητικούς σύμφωνα με δημοσκόπηση -Προτιμάται σαφώς ο Σολτς των Λάσετ και Μπέρμποκ για καγκελάριος Εκλογές στη Γερμανία: Σε απόσταση αναπνοής οι Σοσιαλδημοκράτες από τους συντηρητικούς σύμφωνα με δημοσκόπηση -Προτιμάται σαφώς ο Σολτς των Λάσετ και Μπέρμποκ για καγκελάριος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκλογές στη Γερμανία: Σε απόσταση αναπνοής οι Σοσιαλδημοκράτες από τους συντηρητικούς σύμφωνα με δημοσκόπηση -Προτιμάται σαφώς ο Σολτς των Λάσετ και Μπέρμποκ για καγκελάριος

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται πλέον οι ανακάμπτοντες Σοσιαλδημοκράτες (21%) από τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (23%) οι οποίοι παραμένουν σε πτωτική τροχιά, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ARD.

Πρώτος στις προτιμήσεις για καγκελάριος παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς (41%). Ακολουθούν με μεγάλη απόσταση ο συντηρητικός Άρμιν Λάσετ (16%) και η Πράσινη Αναλένα Μπέρμποκ (12%).

Εάν οι γενικές εκλογές διεξήγοντο την Κυριακή, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) θα ελάμβανε 21%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινσιτούτου Infratest η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. 

Θα ελάμβανε δηλαδή 3 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD και θα κατέγραφε το υψηλότερο ποσοστό του από τον Ιανουάριο του 2018.

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) θα ελάμβαναν το 23% των ψήφων και θα έχαναν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD. Το 17% (-2% ) θα επέλεγε τους Πράσινους και το 13%(+1%) το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP). 

Το ποσοστό της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) ανέρχεται στο 11% (+1%) και του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) 7% (+1%).

Kυβέρνηση συνασπισμού υπό τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) προτιμά το 30% (-5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), όπως επίσης ένα άλλο 30% (+6%) επιθυμεί κυβέρνηση συνασπισμού υπό τους Σοσιαλδημοκράτες. 

Κυβέρνηση υπό τους Πράσινους προτιμά το 15% (-1%), ενώ το 25% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να μην εκφράζει καμία προτίμηση.

Στην -θεωρητική- περίπτωση άμεσης εκλογής καγκελαρίου, το 41% (+6%) των Γερμανών θα ψήφιζε τον Όλαφ Σολτς για διάδοχο της νυν καγκελαρίου Μέρκελ. 

Το 16% (-4%) θα ήθελε να δει καγκελάριο τον συντηρητικό Άρμιν Λάσετ και το 12 % (-4%) την Πράσινη Αναλένα Μπέρμποκ. 

Τρεις στους δέκα ερωτηθέντες, συγκεκριμένα το 31% (+2%) δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δεσμευτούν για κανέναν από τους τρεις υποψηφίους για την καγκελαρία.

epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές στη Γερμανία: Σε απόσταση αναπνοής οι Σοσιαλδημοκράτες από τους συντηρητικούς σύμφωνα με δημοσκόπηση -Προτιμάται σαφώς ο Σολτς των Λάσετ και Μπέρμποκ για καγκελάριος
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2179994454326544809
Σχόλια
item