Γιάννενα: Έργα... μετά από καιρό στην περιοχή της Καλούτσιανης!

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και μικρής έκτασης έργα ανάπλασης θα γίνουν στην πλατεία της Καλούτσιανης έπειτα από αρκετά χρόνια... απραξίας στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι από τις πιο «παραμελημένες» της πόλης, παρά την ιστορία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Τη δημοπράτησή τους ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, μαζί με ένα «πακέτο» παρεμβάσεων σε οδικές και άλλες υποδομές στη Δημοτική Ενότητα Περάματος.

Φυσικά, αυτά που έχουν δρομολογηθεί δεν αρκούν για να λύσουν χρόνια προβλήματα και να ικανοποιήσουν αιτήματα των κατοίκων της Καλούτσιανης. Θα απαιτηθεί ένας ευρύτερος σχεδιασμός και η υλοποίηση παρεμβάσεων ευρείας έκτασης για να αναβαθμιστεί αυτή ουσιαστικά.

Οι παρεμβάσεις
Όσον αφορά στην περιοχή του Τζαμιού Καλούτσιανης, ο προγραμματισμός του Δήμου προβλέπει ένα έργο διαμορφώσεων πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας με συνολικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. 

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα γίνουν για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και του πεζοδρόμου Γ. Κοτζιούλα. Επίσης θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης στην πλατεία του Τζαμιού, όπου θα φυτευθούν τα διαμορφωμένα παρτέρια και θα τοποθετηθούν παγκάκια μεταξύ των οποίων και ένα ηλιακό.

Το δε έργο αναβάθμισης οδικών και λοιπών υποδομών στην Δ.Ε. Περάματος έχει προϋπολογισμό 350.000 ευρώ. Περιλαμβάνει εργασίες που θα γίνουν στις Κοινότητες Περιβλέπτου, Κρανούλας, Κρύας, Αμφιθέας, Λιγκιάδων, Μάζιας και Κρυόβρυσης και, όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, θα επιλύσουν προβλήματα των κατοίκων στις περιοχές αυτές.

«Είναι η αρχή...»
Σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος Έργων και Πρόεδρός της Γιώργος Αρλέτος τόνισε πως «προχωρούμε στη δημοπράτηση και αυτών των παρεμβάσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε αναδόχους και την έναρξη των εργασιών».

Ο κ. Αρλέτος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Καλούτσιανης, μία ιστορική συνοικία της πόλης, όπως τη χαρακτήρισε, που όμως σήμερα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Όπως ανέφερε, «το συγκεκριμένο έργο είναι η αρχή και αποτυπώνει την βούλησή μας να προχωρήσουμε σε συνολικότερες και ευρύτερες παρεμβάσεις αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής».

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έργα... μετά από καιρό στην περιοχή της Καλούτσιανης!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9054943816027963946
item