Θεσπρωτία«: Κινητικότητα στον ΟΛΗΓ... Θεσπρωτία«: Κινητικότητα στον ΟΛΗΓ... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία«: Κινητικότητα στον ΟΛΗΓ...

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ως διαμετακομιστικός κόμβος διακίνησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, προχωρά στη δημιουργία των απαιτούμενων εγκαταστάσεων για τον έλεγχο των διακινούμενων αγροτικών προϊόντων.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, η προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ, Αννούλα Μαυρίδου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Χρήστος Αραμπατζής και ο προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων του ΥΠΑΑΤ Χρήστος Ρούκος , ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. ότι έχει προχωρήσει η παραχώρηση του χώρου για την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών.

Όπως τονίστηκε, ο ποιοτικός έλεγχος νωπών και μεταποιημένων προϊόντων φυτικής προέλευσης, ο φυτοϋγειονομικός έλεγχος εισαγομένων και εξαγομένων γεωργικών προϊόντων και λοιπών ελέγχων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι σημαντικός για την περιοχή της Ηπείρου.

Εξάλλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Παναγιώτη Τσώνη συναντήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. ΑΕ Αθανάσιος Πορφύρης.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είχε σκοπό κυρίως την μεταφορά εμπειρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται προβλήματα στους Οργανισμούς Λιμένων και υπήρξε εκτενής ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ολιστική ανάπτυξη, που εκτός από έργα και υποδομές προάγουν την ασφάλεια, προσφέρουν στο περιβάλλον και στηρίζουν την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Τσώνης ευχαρίστησε τον κ. Πορφύρη και τόνισε ότι θεωρεί επιβεβλημένη τη συνεργασία ανάμεσα στις διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων, προκειμένου να εκπληρώσουν τους κοινωνικούς και οικονομικούς στόχους τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία«: Κινητικότητα στον ΟΛΗΓ...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5188478225855367827
Σχόλια
item