Τρεις εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα αθλητικά παπούτσια

Ξέρετε πώς να καθαρίζετε τα βρώμικα αθλητικά παπούτσια με σωστό και πρακτικό τρόπο; 

Ο τακτικός καθαρισμός αθλητικών παπουτσιών αποτρέπει τόσο τη φθορά των παπουτσιών όσο και τη διατήρηση της εμφάνισης τους σαν να είναι καινούρια. 

Ποιες μεθόδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν καθαρίζετε τα αθλητικά σας παπούτσια; Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να καθαρίσουμε τα sneakers μας.

Καθαρισμός με υγρό πιάτων και νερό

Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τα παπούτσια σας προσθέτοντας ένα αποτελεσματικό απορρυπαντικό, το οποίο είναι ειδικά κατασκευασμένο έναντι των λεκέδων, σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. 

Θα διευκολύνει τη δουλειά σας να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων στο ποτήρι έτσι ώστε το νερό καθαρισμού να μην αφρίζει πολύ.

Σκουπίστε τα πέλματα και τα λαστιχένια μέρη των πάνινων παπουτσιών με ένα σφουγγάρι καθαρισμού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες που υπάρχουν στα παπούτσια σας. Για να μαλακώσετε τις τρίχες της βούρτσας, βουτήξτε σε ζεστό νερό και απλώστε στο λεκέ χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το υπερβολικό νερό που έχει πέσει στα πάνινα παπούτσια χρησιμοποιώντας μία πετσέτα. Προσέξτε να μην σκουπίσετε την πετσέτα και τα παπούτσια, απλώς πάρτε την περίσσεια νερού. Επειδή σκουπίζοντάς το με μια πετσέτα μπορεί να εξαπλώσει τη βρωμιά στα παπούτσια.

Το απορρυπαντικό, μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους για τον καθαρισμό των λευκών αθλητικών παπουτσιών, καθαρίζει εύκολα τα παπούτσια σας από βρωμιά και σκόνη. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι πιάτων, μπορείτε επίσης να επιλέξετε λευκό ξύδι.

Καθαρισμός με λευκαντικό

Προσθέστε 1 κουταλάκι λευκαντικό και 5 κουταλιές νερό σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Προσέξτε να μην προσθέσετε πάρα πολύ λευκαντικό, καθώς το λευκαντικό μπορεί να κάνει τα παπούτσια σας κίτρινα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα οποιουδήποτε καθαριστικού για πάνινα παπούτσια στο μείγμα που έχετε προετοιμάσει.

Πρώτα απ ‘όλα, τρίψτε τα υφάσματα των παπουτσιών με τη βούρτσα που έχετε εμποτίσει με το μείγμα πριν προχωρήσετε στα πέλματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να καθαρίσετε τα πέλματά τους.

Μετά το βούρτσισμα, σκουπίστε το παπούτσι με ένα υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε επίσης να στεγνώσετε τις σόλες ξεχωριστά για να στεγνώσετε τα παπούτσια πιο γρήγορα!

Καθαρισμός με οδοντόκρεμα

Σκουπίστε τα βρώμικα αθλητικά σας παπούτσια με ένα ελαφρώς υγρό πανί πριν τα καθαρίσετε με οδοντόκρεμα. Έτσι, η πάστα μπορεί να αφρίσει καλύτερα στα παπούτσια.

Αφού πιέσετε την πάστα μεγέθους μπιζελιού στην οδοντόβουρτσα, μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία καθαρισμού των παπουτσιών σας. Απλώστε την πάστα σε όλο το παπούτσι με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας, ειδικά στις λεκιασμένες περιοχές.

Αφού απλώσετε την οδοντόκρεμα στα παπούτσια σας, περιμένετε περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την αποξηραμένη πάστα από τα παπούτσια σας με ένα βρεγμένο πανί.

Όταν χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα, επιλέξτε λευκή οδοντόκρεμα που δεν είναι χρωματισμένη. Διαφορετικά, οι χρωματιστές πάστες ενδέχεται να αφήσουν λεκέδες στα παπούτσια σας.

Προσοχή! Προσέξτε να μην πλένετε τα παπούτσια σας στο πλυντήριο, επειδή το πλυντήριο μπορεί να βλάψει το ύφασμα και το σχήμα των αθλητικών σας παπουτσιών.

Πριν καθαρίσετε τα πάνινα παπούτσια σας, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης παπουτσιών. Έτσι, μπορείτε να μάθετε την καλύτερη μέθοδο καθαρισμού για τα παπούτσια σας!

epirusblog.gr
5 of 5
Τρεις εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα αθλητικά παπούτσια
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4897757860460801099
item