Θεσπρωτία: Αίνιγμα, παρά τις διαδόσεις.. παραμένει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας Θεσπρωτία: Αίνιγμα, παρά τις διαδόσεις.. παραμένει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Αίνιγμα, παρά τις διαδόσεις.. παραμένει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας

Αίνιγμα παρά τις διαδόσεις, παραμένει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας προς την τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρθηκε από το δήμαρχο Γιάννη Λώλο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (30/8/2021), ενημερώθηκε ανεπίσημα ότι τα υπουργεία Ναυτιλίας, Οικονομικών, καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ, έκαναν δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, σύμφωνα με την οποία ικανοποιούνται τα αιτήματα των δήμων Φιλιατών και Σαγιάδας, με εξαίρεση το πάρκινγκ (στο Τελωνείο), το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες  (αν ισχύσει η διαβεβαίωση...). 

Ουσιαστικά η παραχώρηση της χερσαίας ζώνη, σε πολλά τμήματα της οποίας δεν έχει οροθετηθεί ο αιγιαλός, παραμένει αίνιγμα. 

Τίποτε ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί, γι' αυτό και ο δήμαρχος εξέφρασε την επιφύλαξή του. 

Επιπλέον στην υπό δημιουργία Μαρίνα Ηγουμενίτσας 6.000 τ.μ. προορίζονται για καταστήματα.

Ακόμη 126 στρέμματα στο Δρέπανο (εντός των οποίων υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις) διεκδικούνται από την Κτηματική Υπηρεσία (δηλαδή το κράτος).

Όλα αυτά δείχνουν ότι τίποτε ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί, γι' αυτό οι τοπικοί παράγοντες να μην εφησυχάζουν. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Αίνιγμα, παρά τις διαδόσεις.. παραμένει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3369045694954221697
Σχόλια
item