Γιάννενα: Θα απομακρυνθεί η… οροσειρά κλαδεμάτων (φωτογραφίες και βίντεο)

Μια… οροσειρά έχουν δημιουργήσει οι λόφοι από ξερά κλαδιά που εναποτίθενται σχεδόν καθημερινά σε μια έκταση αρκετών στρεμμάτων, όπου παλαιότερα ήταν εγκατεστημένοι οι Ρωσοπόντιοι.

Η έκταση, η οποία έχει επιλεγεί για την κατασκευή του «Πράσινου Σημείου» του δήμου Ιωαννιτών, χρησιμοποιείται από τον δήμο Ιωαννιτών ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης των κλαδεμάτων μετά από εργασίες που εκτελεί το Τμήμα Πρασίνου σε διάφορα σημεία της πόλης. 

Ωστόσο, η προσωρινή εναπόθεση τείνει να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος κλαδεμάτων.

Κάτοικοι της γύρω περιοχής διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς προκύπτει άμεσος κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς, ενώ θέτουν και ζήτημα υγείας. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. 

Έχουν φτιάξει φωλιές οι αλεπούδες και τα ποντίκια», τόνισε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής που επικοινώνησε με τον Η.Α.

Από μια αυτοψία στον χώρο προκύπτει, πάντως, πως στο σημείο δεν καταλήγουν μόνο τα κλαδέματα του δήμου, αλλά και δέντρα ολόκληρα, τα οποία, σύμφωνα με τους κατοίκους, προέρχονται από τις εργασίες που εκτελούνται για την ανακατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου, ενώ στον χώρο μεταφέρθηκαν πρόσφατα και κλαδέματα από καθαρισμό στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας. 
Επίσης, υπάρχουν και μπάζα, παλιά στρώματα και άλλα υλικά, με τον χώρο να αρχίζει να θυμίζει χωματερή.
Τη δέσμευση ότι άμεσα θα υπάρξει απομάκρυνση των υλικών, ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Αριστείδης Παππάς. 
«Στο σημείο γινόταν προσωρινή εναπόθεση των κλαδεμάτων από το τμήμα πρασίνου και στη συνέχεια κάποιες ποσότητες μεταφέραμε σε ένα παλιό λατομείο και κάποιες άλλες τις έπαιρνε ιδιώτης για να κάνει πριονίδι. 
Πράγματι, το κακό έχει παραγίνει και άμεσα θα παρέμβουμε για να δώσουμε λύση», υποσχέθηκε.

Πηγή: agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θα απομακρυνθεί η… οροσειρά κλαδεμάτων (φωτογραφίες και βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7178962094193150291
item