Βαρβιτσιώτης: Οι εκκενώσεις οικισμών, που κάποιοι υποτιμούν, έσωσαν πολλές ζωές


Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτη προτεραιότητα, τονίζει με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News. «Οι εκκενώσεις οικισμών που κάποιοι υποτιμούν έσωσαν ζωές, πολλές ζωές. 

Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, όπου είδαμε ανθρώπους να καίγονται στις φλόγες χωρίς καμιά ειδοποίηση, φέτος χιλιάδες άνθρωποι δεν κινδύνευσαν» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χαρακτηρίζει μεγάλη και συγκινητική τη διεθνή βοήθεια στη χώρα μας και σημειώνει πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με πάνω από 1.000 πυροσβέστες, 230 οχήματα και πολλά αεροσκάφη και ελικόπτερα. 

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει πως όλη αυτή η αλληλεγγύη δεν ήταν τυχαία. «Ήταν το αποτέλεσμα της συνολικής διπλωματικής δραστηριοποίησης που έχουμε αναπτύξει και στο υπουργείο Εξωτερικών τα δύο τελευταία χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά τη διεθνή της παρουσία.

Ερωτηθείς σχετικά, τονίζει πως οι πληγέντες θα αποζημιωθούν άμεσα και σημειώνει ότι «πριν καν σβήσουν οι φωτιές, ο πρωθυπουργός παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο και έκανε σαφές ότι όλες οι διαδικασίες θα κινηθούν ταχύτατα».

Διαβεβαιώνει, καταληκτικά, πως η κυβέρνηση θα μείνει στο πλευρό των πληγέντων, μέχρι να στήσουν ξανά τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους, τις τοπικές τους οικονομίες και μέχρι οι περιοχές τους να ανασυγκροτηθούν με τα «τοπικά σχέδια ανάπτυξης» συνολικά.

epirusblog.gr
5 of 5
Βαρβιτσιώτης: Οι εκκενώσεις οικισμών, που κάποιοι υποτιμούν, έσωσαν πολλές ζωές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6837936584577351193
item