ΙΣΑ: Μεικτά κλιμάκια γιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, στους πληγέντες της ΒΑ Αττικής

Ομάδες γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών παρέχουν τις τελευταίες ημέρες στήριξη στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική.

Τα μικτά κλιμάκια που έχουν αναλάβει δράση, κατόπιν των οδηγιών του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, βρέθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία τροφοδοσίας που δημιουργήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής για τους πυρόπληκτους σε κεντρικά σημεία των Αφιδνών, των Θρακομακεδόνων, του Αγίου Στεφάνου, και της Ιπποκράτειου Πολιτείας. 

Η προσφορά των γιατρών και των νοσηλευτών αφορούσε την παροχή οδηγιών σχετικά με τις συνέπειες που πιθανόν να επιφέρει το τοξικό «νέφος» της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αιωρούμενα σωματίδια της αιθαλομίχλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες και οδηγίες σε περισσότερους από 1.500 συμμετέχοντες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ψυχολογική υποστήριξη έχει δοθεί σε 30 οικογένειες και κατ' οίκον σε 27 ηλικιωμένους, ενώ σε περισσότερους από 500 συμπολίτες μας έχουν δοθεί οδηγίες από το επιστημονικό προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου 1110.

ΙΣΑ: Ενεργοποιήθηκε η γραμμή 1110 για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πυροπαθείς

Σχετική ενημέρωση είχε ο περιφερειάρχης από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Γ. Κεχρή και τον συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων, δρ. Πάνο Α. Ευσταθίου. «Με στοχευμένες παρεμβάσεις στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Η έμπρακτη υποστήριξη των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές αποτελεί βασικό στόχο μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης.


epirusblog.gr
5 of 5
ΙΣΑ: Μεικτά κλιμάκια γιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, στους πληγέντες της ΒΑ Αττικής
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4245575480563659334
item