Ήγουμενίτσα: Δημιουργία Υποδομών Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ως διαμετακομιστικός κόμβος διακίνησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, προχωρά στη δημιουργία των απαιτούμενων εγκαταστάσεων για τον έλεγχο των διακινούμενων αγροτικών προϊόντων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής, ΥΠΑΑΤ, κα Αννούλα Μαυρίδου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, κος Αραμπατζής Χρήστος και ο Προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ιωαννίνων, του ΥΠΑΑΤ, κος Ρούκος Χρήστος, ενημερώθηκαν από τη Διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ότι έχει προχωρήσει η παραχώρηση του χώρου για την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών.

Όπως τονίστηκε, ο ποιοτικός έλεγχος νωπών και μεταποιημένων προϊόντων φυτικής προέλευσης, ο φυτοϋγειονομικός έλεγχος εισαγομένων και εξαγομένων γεωργικών προϊόντων και λοιπών ελέγχων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι σημαντικός για την περιοχή της Ηπείρου.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Δημιουργία Υποδομών Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6159097919403809960
item