Φωτιά στη Μάνη: Κρίσιμη η κατάσταση - Ζημιές σε σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά Φωτιά στη Μάνη: Κρίσιμη η κατάσταση - Ζημιές σε σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φωτιά στη Μάνη: Κρίσιμη η κατάσταση - Ζημιές σε σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά

Εξαρετικά δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μάνη ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας. Μάχη των πυροσβεστών στο μέτωπο κοντά στη Γέρμα.

"Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης και μπορώ να πω ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι κρίσιμα", τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως εξήγησε, σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς, "η πυρκαγιά πέρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Σιδηρόκαστρου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια και στη συνέχεια κατέβηκε προς την περιοχή της Μυρσίνης".

"Τώρα, υπάρχει ένα μέτωπο πάνω από την περιοχή του Καρέα, κοντά στη Γέρμα", πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις προληπτικές εκκενώσεις κοινοτήτων που έγιναν στην περιοχή, ο κ. Βερούτης σημείωσε ότι "εκτός από τους κατοίκους απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και επισκέπτες που φιλοξενούνταν σε καταλύματα και μάλιστα στην επιχείρηση αυτή συνέδραμαν και στελέχη του Λιμενικού, ενημερώνοντας τους πολίτες".

Σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι "παραμένουμε σε εγρήγορση", συμπληρώνοντας πως "ως περιφέρεια συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής με τη διάθεση μηχανημάτων έργου και υδροφόρων".

epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιά στη Μάνη: Κρίσιμη η κατάσταση - Ζημιές σε σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9063530987866032597
Σχόλια
item