Γιάννενα: Τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό τιμούν σήμερα στην Κόνιτσα οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου

Τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό τιμούν σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου στην Κόνιτσα όπου βρίσκεται και τμήμα από το λείψανό του. 

Στον φερώνυμο Ιερό Ναό θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου. 

Θα συλλειτουργήσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Το απόγευμα ,οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Παραμυθίας, Άρτης, Πρεβέζης και Δρυινουπόλεως) συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα στα Ιωάννινα με θέμα την Εθνική και Πνευματική Προσφορά του Αγίου Κοσμά και τους Αγώνες των Σουλιωτών για την Ελευθερία.

Το Συνέδριο θα αρχίσει στις 19:00 στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων με ανάγνωση μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Για τις δύο θεματικές ενότητες θα ομιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Βλάχος, Ηλίας Μογλενίδης, Μιχαήλ Παντούλας, Λάζαρος Συνέσιος, Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής Δημήτριος Γιαννούλης, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αναφορά στην Εθνική Παλιγγενεσία
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό τιμούν σήμερα στην Κόνιτσα οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8810080051698634838
item