Άρτα: Διαδικτυακή απάτη στην Άρτα - ταυτοποιήθηκε ο δράστης Άρτα: Διαδικτυακή απάτη στην Άρτα - ταυτοποιήθηκε ο δράστης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Διαδικτυακή απάτη στην Άρτα - ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση διαδικτυακής απάτης με τη μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, ως προς τη μέθοδο εξαπάτησης, την 03/4/2021 ημεδαπός χρήστης κινητού τηλεφώνου έλαβε γραπτό μήνυμα (SMS), φερόμενο δήθεν ως αποσταλθέν από γνωστή τράπεζα, με το οποίο ενημερώνονταν ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός είχε ανασταλεί.

Το γραπτό μήνυμα περιείχε υπερσύνδεσμο (link) προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, μέσω του οποίου γινόταν ανακατεύθυνση σε ψεύτικη ιστοσελίδα, η οποία μιμούνταν στο μέγιστο την επίσημη της τράπεζας, όπου ζητούνταν οι προσωπικοί κωδικοί για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας.

Μετά την εισαγωγή των παραπάνω κωδικών από τον παθόντα, εν αγνοία του πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικές αγορές και μεταφορά εμβάσματος με αποτέλεσμα να χρεωθεί ο τραπεζικός του λογαριασμός συνολικά 3.200 ευρώ.

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συστήνεται στους πολίτες:

* Να είναι καχύποπτοι όταν τους ζητούνται προσωπικές πληροφορίες μέσω μεμονωμένων e-mail ή sms.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Διαδικτυακή απάτη στην Άρτα - ταυτοποιήθηκε ο δράστης
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2596386723983615221
Σχόλια
item