Λουκίδης: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου -Η εκτίμηση για τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού και την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι για την τρίτη δόση γίνονται ακόμα συζητήσεις. Επεσήμανε ότι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και θα ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που νόσησαν. Πάντως, όπως είπε οι πρώτοι που θα κάνουν τρίτη δόση είναι οι υγειονομικοί.

Σχετικά με την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, ο καθηγητής είπε πως σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για αυξημένα μέτρα προστασίας. Επομένως, σε οποιοδήποτε σύμπτωμα ή ακόμα και προληπτικά πρέπει να έχουμε μια παρατήρηση 4-5 ημερών, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, ίσως έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό περιστατικών. «Είναι αδύνατο να μη γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης, θα αυξηθούν και οι ΜΕΘ», σημείωσε ο κ. Λουκίδης.

«Χθες, είχαμε την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας και την έρευνα της ανοσογονικότητας και της ασφάλειας σε παιδιά 12-17 ετών», που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ανήλικους.

Τέλος, ανέφερε ότι έχουμε χάσει πάνω από 13.000 ανθρώπους.

Όσο για το αν θα ξαναγίνει lockdown, απάντησε πως θα έχουμε ένα φθινόπωρο με όλες τις δραστηριότητες ανοιχτές, εκτός αν ξεφύγει το γεγονός σε μεγάλο βαθμό.


epirusblog.gr
5 of 5
Λουκίδης: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση εμβολίου -Η εκτίμηση για τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1417321142621044227
item