Η Angelina Jolie μόλις απέκτησε το δικό της λογαριασμό στο Instagram

H Angelina Jolie, έχοντας διαγράψει μια εξαίρετη πορεία με έντονη ανθρωπιστική δράση καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής της, η 46χρονη ηθοποιός πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα Instagram account, προκειμένου να προωθήσει τις φωνές των νέων που βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. 

Όπως έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση: «Αυτό είναι ένα γράμμα που μου εστάλη από ένα έφηβο κορίτσι στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, ο λαός του Αφγανιστάν χάνει την ικανότητά του να επικοινωνήσει στα social media και να εκφραστεί ελεύθερα. 

Έτσι ήρθα στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές απ'όλο τον κόσμο που μάχονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα». 

Στη συνέχεια η ίδια μοιράστηκε μία δυσάρεστη ανάμνησή της πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ το 2001, όταν συναντήθηκε με Αφγανούς μετανάστες που είχαν βγει από τη χώρα για να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Όπως υπογραμμίζει, είναι ακατανόητο πως μετά από τόσους αγώνες, τόσα χρήματα και χαμένες ζωές, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, με τον λαό του Αφγανιστάν μέρα με τη μέρα να χάνει το δικαίωμα στη ζωή.

Κλείνοντας η σκηνοθέτις δήλωσε  πως «όπως και άλλοι που έχουν δεσμευτεί, δεν θα γυρίσω την πλάτη μου. Θα συνεχίζω να αναζητώ τρόπους για να βοηθήσω. Ελπίζω να με ακολουθήσετε».

H Angelina Jolie άνοιξε τον λογαριασμό της στο Instagram την Παρασκευή το απόγευμα και ήδη έχει συγκεντρώσει πάνω από 6,9 εκατομμύρια followers, με την ίδια να ακολουθεί μόνο την Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων, του Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

epirusblog.gr
5 of 5
Η Angelina Jolie μόλις απέκτησε το δικό της λογαριασμό στο Instagram
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6737414155161643638
item