Συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ-Ελλάδος …ΤΑΜΣ «ALEXANDER THE GREAT»(φωτό) Συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ-Ελλάδος …ΤΑΜΣ «ALEXANDER THE GREAT»(φωτό) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ-Ελλάδος …ΤΑΜΣ «ALEXANDER THE GREAT»(φωτό)

Από την Δευτέρα 2 έως την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 διεξήχθη στην χώρα μας η διεθνής άσκηση «ALEXANDER THE GREAT», με συμμετοχή προσωπικού Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, με την πρώτη να διαρκεί από τη Δευτέρα 2 Αυγούστου έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου στην ευρύτερη χερσαία και θαλάσσια περιοχή της Αττικής και τη δεύτερη από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 27 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν από Ελληνικής πλευράς προσωπικό από Μονάδες των Σχηματισμών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου και από τις ΗΠΑ τμήμα από το Σώμα Πεζοναυτών (US Marine Corps).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο συνολικό προγραμματισμό των ασκήσεων  συνεκπαιδεύσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ..

Έχει δε  σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της διαλειτουργικότητας των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε συμμαχικό πλαίσιο.

epirusblog.gr
5 of 5
Συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ-Ελλάδος …ΤΑΜΣ «ALEXANDER THE GREAT»(φωτό)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 333786944765486426
Σχόλια
item