Πρέβεζα: Νυχτωδία στις Εκβολές του Αχέροντα τη Δευτέρα 9 Αυγούστου Πρέβεζα: Νυχτωδία στις Εκβολές του Αχέροντα τη Δευτέρα 9 Αυγούστου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Νυχτωδία στις Εκβολές του Αχέροντα τη Δευτέρα 9 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής ο "Σύλλογος Φίλοι του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα" διοργανώνει νυχτωδία στις Εκβολές του Αχέροντα.

Όπως αναφέρει στην πρόσκληση ο Σύλλογος "είναι γνωστό στην εμβληματική ΄λ ραψωδία της Οδύσσειας, η Κίρκη έστειλε τον Οδυσσέα στον Αχέροντα στο Κιμμέριον Άκρον, για να πάρει χρησμό από την ψυχή του τυφλού μάντη Τειρεσία σε σχέση με το ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη.

Εκεί συνάντησε τις ψυχές των αγαπημένων νεκρών.

Η ΄λ ραψωδία, η Νέκυια, είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του ανθρώπινου πολιτισμού με αναφορά στον τόπο μας."

Η εκδήλωση με τίτλο "Κατάβασις" θα πραγματοποιηθεί στις εκβολές του Αχέροντα, στην Αμμουδιά τη Δευτέρα 9 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό περιλαμβάνει:

- Νυχτερινό διάπλου του Αχέροντα από τον Θίασο.
-Θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα της Πάργας " Αυλαία" η οποία στηρίζεται στη Νέκυια και σε κείμενα της ελληνικής και παγκόσμιας γραμματείας που αναφέρονται σε αυτή την ραψωδία. Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει η κ. Ιωάννα Μουλιάκου και πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Νίρας, η Ελλη Βέκιου κ.α.
-Συναυλία με το κουιντέτο κλασσικής μουσικής με τον σολίστα του βιολιού Γερά-σιμο Λώλη σε κομμάτια κλασσικού ρεπερτορίου και μουσικές από τον κινηματογράφο και το θέατρο. Τραγούδια του Χατζηδάκη θα ερμηνεύσει η υψίφωνος Χριστίνα Ζάκα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Ράπτης και η Γραμματέας Δανάη Οικονομίδη ευχαριστούν την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Πάργας, το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τον χορηγό του Συλλόγου Γιώργο Ζέρβα για την στήριξη τους στην οργάνωση της εκδήλωσης.epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Νυχτωδία στις Εκβολές του Αχέροντα τη Δευτέρα 9 Αυγούστου
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5447146456600021499
Σχόλια
item