Το Σεπτέμβριο στη Βουλή τα προγράμματα υποστήριξης των ΝΗ-90, των Spike NLOS και των AH-64 Apache, σε δεύτερο χρόνο το Πυροβολικό

Με δεδομένο πως έχει υπογραφεί η 6η τροποποίηση της αρχικής σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση του πακέτου των ανταλλακτικών για τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα ΝΗ90. 

Παράλληλα, με τα ΝΗ90 ο ΕΣ αναμένεται να περάσει από τη Βουλή το πρόγραμμα αναβάθμιση των επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64Α Αpache καθώς και των νέων βλημάτων Spike NLOS για το Πεζικό.

Αμφότερα τα δυο τελευταία προγράμματα αναμένεται να δοθούν στις Ισραηλινές εταιρείες Elbit Systems και Rafael. Όλα τα παραπάνω θα εισαχθούν προς έγκριση στην επιτροπή της βουλής εντός του Σεπτεμβρίου.

Η Follow On Support (FOS) των ΝΗ90 είναι ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα των AH-64A Apache είναι ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναβάθμιση των ηλεκτροπτικών δυνατοτήτων των ελικοπτέρων με νέους αισθητήρες και ηλεκτρονικά στα πρότυπα των ισραηλινών Apache.

Αδιαμφισβήτητα, το πλέον σημαντικό είναι αυτό της απόκτησης των Spike NLOS, πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Καθυστέρηση παρατηρείται για τα δύο μείζονα προγράμματα του Πυροβολικού Μάχης. Τον εκσυγχρονισμό των MLRS και των RM-70. 

Ειδικότερα, το ΓΕΣ αναμένει τη τελική πρόταση της ευρωπαϊκής πλευράς για τα Μ-270 και τα βλήματα τους με τους Αμερικανούς να έχουν καταθέσει τη πρόταση τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Το Σεπτέμβριο στη Βουλή τα προγράμματα υποστήριξης των ΝΗ-90, των Spike NLOS και των AH-64 Apache, σε δεύτερο χρόνο το Πυροβολικό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3398154419979145144
item