Κικίλιας : 9 τραυματίες στην Αττική, 11 στην Εύβοια Κικίλιας : 9 τραυματίες στην Αττική, 11 στην Εύβοια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κικίλιας : 9 τραυματίες στην Αττική, 11 στην Εύβοια

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε πως υπάρχουν 9 περιστατικά που έχουν διακομισθεί σε νοσοκομείο από τις φωτιές στην Αττική και 11 περιστατικά από την Εύβοια.

Στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται 4 πυροσβέστες από τις πυρκαγιές της Αττικής, εκ των οποίων οι δύο είναι διασωληνωμένοι, σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι άλλοι δύο με ήπια εγκαύματα στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής-Εγκαυμάτων, μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

"Ήρθα σήμερα εδώ, με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές στο ΚΑΤ, για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον πρωθυπουργό", δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας των εγκαυματιών και έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας, 5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα. 

Επίσης, από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μάλλον, στο Νοσοκομείο Λαμίας".

Ο Υπουργός Υγείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε πως από τα ξημερώματα της παρασκευής (06/08) ξεκίνησε εκκένωση γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο, αναφέροντας: "Από τις 3.30 τα ξημερώματα ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου "Νέα Θάλπη" στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, με 47 συμπολίτες μας που είναι κατάκοιτοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στην Παμμακάριστο και στο Ελπίς".


epirusblog.gr
5 of 5
Κικίλιας : 9 τραυματίες στην Αττική, 11 στην Εύβοια
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4632477112328138396
Σχόλια
item