Γερμανία: Μαύρα μαντάτα για τον Λάσετ - 7 στους 10 ψηφοφόρους της Δεξιάς προτιμούν τον Ζέντερ υποψήφιο καγκελάριο Γερμανία: Μαύρα μαντάτα για τον Λάσετ - 7 στους 10 ψηφοφόρους της Δεξιάς προτιμούν τον Ζέντερ υποψήφιο καγκελάριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Μαύρα μαντάτα για τον Λάσετ - 7 στους 10 ψηφοφόρους της Δεξιάς προτιμούν τον Ζέντερ υποψήφιο καγκελάριο

Ένα μόλις μήνα πριν από τις γερμανικές εκλογές, υποστηρικτές των κεντροδεξιών Χριστιανοδημοκρατών έχουν σοβαρές αμφιβολίες για τον άνθρωπο που επέλεξαν ως υποψήφιο καγκελάριο, τον Άρμιν Λάσετ, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη δημοσκόπηση του ομίλου ερευνών αγοράς Civey, 70% αυτών που υποστηρίζουν τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το βαυαρικό αδελφό κόμμα της, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), θέλουν ο Λάσετ να αντικατασταθεί από τον επικεφαλής της CSU Μάρκους Ζέντερ.

Ο Ζέντερ ήταν κάποτε φαβορί για να είναι υποψήφιος των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων για την καγκελαρία, όμως έχασε από τον Λάσετ στην εκλογική αναμέτρηση για τη θέση, που έγινε τον Απρίλιο.

Όταν ερωτήθηκαν, «Θα πρέπει ο ηγέτης της CSU Μάρκους Ζέντερ να αντικαταστήσει τον ηγέτη της CDU Άρμιν Λάσετ ως υποψήφιος της Ένωσης για την καγκελαρία;», μόνο 23% των υποστηρικτών των CDU/CSU είπαν ότι προτιμούν να παραμείνει ως υποψήφιος ο Λάσετ.

Ωστόσο ο βαυαρός πρωθυπουργός Ζέντερ φάνηκε χθες να αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι αυτός υποψήφιος, λέγοντας στο δίκτυο muenchen.tv πως δεν έχει περαιτέρω φιλοδοξίες να είναι υποψήφιος καγκελάριος - ούτε τώρα ούτε σε τέσσερα χρόνια.

«Βγήκα μπροστά μία φορά, δεν χρειάζεται δεύτερη», δήλωσε προσθέτοντας ότι η αλλαγή του υποψήφιου καγκελάριου της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης τώρα είναι όνειρο θερινής νυκτός.

epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Μαύρα μαντάτα για τον Λάσετ - 7 στους 10 ψηφοφόρους της Δεξιάς προτιμούν τον Ζέντερ υποψήφιο καγκελάριο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7635740976733089125
Σχόλια
item