Αλγερία: 42 νεκροί από τις φωτιές που καίνε τη χώρα Αλγερία: 42 νεκροί από τις φωτιές που καίνε τη χώρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αλγερία: 42 νεκροί από τις φωτιές που καίνε τη χώρα

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι, εκ των οποίων 17 πολίτες και 25 μέλη του Στρατού, έχουν χάσει τη ζωή τους στις δασικές φωτιές που σαρώνουν τον βορρά της Αλγερίας, κυρίως την Καμπυλία, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, κάνοντας λόγο για «εγκληματικής πρόθεση».

Η κυβέρνηση της χώρας έκανε σαφές ότι οι εμπρηστές είναι εκείνοι που ευθύνονται για τις δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Από τις φλόγες έχασαν τη ζωή τους 17 πολίτες στις περιοχές Τίζι Ούζου και Σετίφ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αϊμέν Μπεναμπντεραμάν.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Αλγερίας ανακοίνωσε ότι 25 άνδρες του Στρατού έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας (9/8) στη χώρα. Επίσης, διευκρίνισε ότι άλλοι 14 στρατιώτες φέρουν εγκαύματα διαφορετικού βαθμού.

Η επέμβασή τους «επέτρεψε να σωθούν από τις φλόγες 110 πολίτες: άνδρες, γυναίκες και παιδιά», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Με μεγάλη λύπη έμαθα ότι 25 άνδρες του στρατού πέθαναν ως μάρτυρες αφότου κατάφεραν να διασώσουν περισσότερους από 100 πολίτες από τις φλόγες, στα βουνά της Μπετζάια και Τίζι Ούζου», έκανε γνωστό ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

Περίπου 30 πυρκαγιές, οι οποίες υποβοηθήθηκαν από τον καύσωνα, ξέσπασαν χθες το βράδυ στη βόρεια Αλγερία. 

Εικόνες που προκαλούν δέος από τις πυρκαγιές κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με απανθρακωμένους κορμούς δέντρων, ετοιμοθάνατα ζώα και χωριά σκεπασμένα από καπνό, ενώ στους γύρω λόφους οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Κάθε χρόνο, η χώρα πλήττεται από δασικές πυρκαγιές

Στη διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου, ο πρόεδρος Αμπντελαμτζίντ Τεμπούν ζήτησε την ετοιμασία ενός νομοσχεδίου που θα προβλέπει αυστηρές ποινές σε όσους προκαλούν από πρόθεση πυρκαγιές με τις ποινές να φθάνουν έως τα 30 χρόνια κάθειρξη, ακόμη και τα ισόβια, αν η πυρκαγιά προκαλέσει τον θάνατο ανθρώπων.

Στις αρχές Ιουλίου, τρεις άνθρωποι, που φέρονταν να εμπλέκονται σε πυρκαγιές που κατέκαψαν 15.000 στρέμματα δάσους στον ορεινό όγκο Ορές (βορειοανατολική Αλγερία), συνελήφθησαν. Η Αλγερία, η πιο εκτεταμένη χώρα της Αφρικής, διαθέτει μόλις 41 εκατ. στρέμματα δάσους με ποσοστό αναδάσωσης μόλις 1,76%.

Κάθε χρόνο, η χώρα πλήττεται από δασικές πυρκαγιές. Το 2020, σχεδόν 440.000 στρέμματα δασικών και θαμνωδών εκτάσεων βλάστησης έγιναν στάχτη. Οι Αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη πολλών ανθρώπων ως υπόπτων για πρόκληση πυρκαγιών.

epirusblog.gr
5 of 5
Αλγερία: 42 νεκροί από τις φωτιές που καίνε τη χώρα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3824135265587014447
Σχόλια
item