4+1 τροφές για χρυσαφένιο μαύρισμα όλο το καλοκαίρι!

Με μια σχετικά συχνή αλλά βραχεία έκθεση στον ήλιο και με την αρωγή της συστηματικής κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων, μπορούμε να πετύχουμε το πολυπόθητο, όμορφο μαύρισμα, με τον πιο υγιεινό τρόπο, σε λιγότερο από ένα μήνα!

Ποιες όμως είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώσουμε;

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα, είναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν στην ενίσχυση του μαυρίσματος αλλά και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος.

Πράσινο τσάι

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το πράσινο τσάι, το τσάι του βουνού και το φασκόμηλο αντιδρούν στα αποτελέσματα της UV ακτινοβολίας στο δέρμα μας. Προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB, λόγω των αντιοξειδωτικού τους περιεχομένου ενώ προστατεύουν το δέρμα από τους ρύπους του περιβάλλοντος.

Τυρί

Το τυρί περιέχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα και σάς βοηθάει να μαυρίσετε καλύτερα, δρώντας ταυτόχρονα προστατευτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Προτιμήστε τα λευκά τυριά, για τον λόγο ότι είναι πιο πλούσια σε σελήνιο από ό,τι τα κίτρινα.

Ντομάτα

Οι ντομάτες, τόσο οι ωμές όσο και οι μαγειρεμένες, έχουν σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου που μπορούν εύκολα να απορροφηθούν από το σώμα. Το λυκοπένιο αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη φλεγμονή που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου και συνάμα προστατεύει το δέρμα.

Καρότα

Τα καρότα αποτελούν εξαιρετική πηγή β-καροτενίου, ενός φωτοπροστατευτικού συστατικού, το οποίο περιέχεται και στα περισσότερα αντηλιακά. Η κύρια λειτουργία της βιταμίνης Α είναι να προστατεύει το δέρμα και τα μάτια.

Επιπλέον, τα φρούτα και λαχανικά που είναι κίτρινα, κόκκινα και πορτοκαλιά (π.χ. καρπούζι, φράουλες, λεμόνια, παπάγια κ.λπ.) αποτελούν άλλες καλές πηγές της βιταμίνης αυτής.

epirusblog.gr
5 of 5
4+1 τροφές για χρυσαφένιο μαύρισμα όλο το καλοκαίρι!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8523854974581109327
item