«Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Πάνω από 4.000 κρούσματα αν οι εμβολιασμοί παραμείνουν στάσιμοι

Ο κ. Θωμαΐδης έκανε λόγο για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, εφόσον οι εμβολιασμοί παραμείνουν στάσιμοι και δεν ενταθούν.


Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλας Θωμαΐδης, τόνισε ότι το δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ έδειξε συνολική αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται «μεταφορά» από την περιφέρεια και τα νησιά στα αστικά κέντρα, προειδοποιώντας πως είναι αναμενόμενο να έχουμε ανησυχία καθώς αυτό προμηνύει αύξηση κρουσμάτων.

Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι «Σίγουρα αν ο ρυθμός εμβολιασμών παραμείνει στάσιμος και δεν ενταθεί, θα έχουμε άνω των 4.000 κρουσμάτων ημερήσιο αριθμό. 

Ήδη η Αττική συνιστά το 20% των κρουσμάτων και το νούμερο ενδέχεται να διπλασιαστεί», ενώ ανάλογη ήταν η επισήμανση για την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, το ζητούμενο είναι «να μην δούμε απότομη αύξηση τον Οκτώβριο από την μετάλλαξη Δέλτα»

Και πρόσθεσε ότι «αν και διαπιστώνεται σταθεροποίηση 15 ημερών στο ιικό φορτίο της Αττικής, η εξέλιξη αναμένεται ανάλογη με την περυσινή, δηλαδή αύξηση από τις αρχές Σεπτεμβρίου».

«Επομένως αν τώρα το ιικό φορτίο αντιστοιχεί σε 600-900 κρούσματα είναι αναμενόμενο ότι οδηγούμαστε στα περυσινά δεδομένα με την απότομη αύξηση στις 19 Οκτωβρίου και το κύμα, που ακολούθησε», σημείωσε ο καθηγητής.

epirusblog.gr
5 of 5
«Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Πάνω από 4.000 κρούσματα αν οι εμβολιασμοί παραμείνουν στάσιμοι
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8825335149379105406
item