Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) σήμερα Δευτέρα στην Θεσπρωτία Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) σήμερα Δευτέρα στην Θεσπρωτία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) σήμερα Δευτέρα στην Θεσπρωτία

Σήμερα Δευτέρα,  σύμφωνα με το χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 3) στην Θεσπρωτία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στους πολίτες και καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 3) σήμερα Δευτέρα στην Θεσπρωτία
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 686942815129787763
Σχόλια
item