Θεολόγος: Έβαζα φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω φλόγες και καπνό, λέει ο 14χρονος εμπρηστής

Για τον 14χρονο καθ΄ ομολογίαν εμπρηστή, που φέρεται να είναι υπεύθυνος για 9 από τις 13 φωτιές που μπήκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Θεολόγο Φθιώτιδας μίλησε ο δήμαρχος Λοκρών κύριος Θανάσης Ζεκεντές.

Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος, ο 14χρονος μετά τη σύλληψή του είπε στους πυροσβέστες ότι έβαζε τις φωτιές διότι του άρεσε να βλέπει τις φλόγες και τον καπνό.

Σημειώνεται ότι ο 14χρονος εντοπίστηκε να βάζει φωτιές από κάμερες κλειστού κυκλώματος χρησιμοποιώντας σπίρτα και κατηγορείται για πυρκαγιές που σημειώθηκαν από τις 9 φωτιές από τις 5 Αυγούστου έως και τις 17 Αυγούστου. 

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, ο ανήλικος οδηγείται στην εισαγγελία Λαμίας κατηγορούμενος για το κακούργημα συμμετοχής για εμπρησμό

Εκεί οδηγούνται και οι γονείς του ανήλικου, οι οποίοι κατηγορούνται για το πλημμέλημα της αμέλειας ανηλίκου.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος οι πυρκαγιές για τις οποίες πιθανότατα ευθύνεται ο 14χρονος δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην περιοχή, καταστράφηκαν περιουσίες ανθρώπων ενώ για μέρες επιχειρούν πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και στρατός. 

Η υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας αναφέρει πως το παιδί δεν έβαλε τις φωτιές, όπως αναφέρει μιλώντας στο Open ο δήμαρχος της περιοχής.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεολόγος: Έβαζα φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω φλόγες και καπνό, λέει ο 14χρονος εμπρηστής
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8163782272660926050
item