Πρέβεζα: Ξεκίνησετο 10ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας που φέτος είναι αφιερωμένο στον Θεόδωρο Μυζίκο

Ξεκίνησε χθες στα γήπεδα μπάσκετ "Στάθης Παρούσης" του Δημοτικού Κολυμβητηρίου το Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας που διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Νικόπολη Πρέβεζας και που είναι αφιερωμένο φέτος στη μνήμη του Θεόδωρου Μυζίκου .

Στο φετινό τουρνουά μπάσκετ που διεξάγεται με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα συμμετέχουν πάνω από 50 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες με τους αθλητές να ξεπερνούν τους 200 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, ενώ τη διοργάνωση αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους επίσημοι καλεσμένοι.

Στην έναρξη του τουρνουά στον χώρο των γηπέδων βρέθηκε χθες και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος που στηρίζει την αθλητική εκδήλωση και συνομίλησε με αθλητές, ενώ παίρνοντας τη μπάλα στα χέρια του έριξε και ελεύθερες βολές.

Προχθές Πέμπτη η οργανωτική επιτροπή του10ου Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας παραχώρησε συνέντευξη τύπου όπου μίλησαν ο Αλκίνοος Κωνής και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας Αποστόλης Σταυρίδης εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης.

Ο κος Αλκίνοος Κωνής επισήμανε την ιδιαιτερότητα του φετινού Τουρνουά που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Θεόδωρου Μυζίκου, πρωτεργάτη της Καλαθοσφαίρισης στην Πρέβεζα και στην ΒΔ Ελλάδα, αλλά και τη δυσκολία να διεξαχθεί λόγω covid-19 αναφέροντας την αναβολή που δόθηκε στο τουρνουά για ένα μήνα. Ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές του 10 ου Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 τον δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου Π.Ε. Πρέβεζας καθώς και τους χορηγούς και το Επιμελητήριο Πρέβεζας καθώς το τουρνουά τελεί φέτος υπό την αιγίδα του.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αθλητισμού κος Δημήτρης Καραμανίδης μιλώντας εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας ανέφερε πως ο Θεόδωρος Μυζίκος που φέτος είναι αφιερωμένο το Τουρνουά ήταν και είναι χαρακτηριστική εικόνα του Μπάσκετ που πάντα ήταν μπροστά, υπογράμμισε πως έχουν γίνει από μέρος του δήμου όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αλλαγές που χρειάζονταν για τις ανάγκες του τουρνουά και πως ο δήμος βρίσκεται δίπλα στους των διοργανωτές του 10ου Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας όπως άλλωστε σε κάθε αθλητική διοργάνωση τέλος ανέφερε πως τόσο οι αθλητές όσο και οι θεατές οφείλουν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Μπούρης ευχαρίστησε, συνεχάρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία τους διοργανωτές για τη διοργάνωση του τουρνουά σε μια δύσκολη περίοδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το Επιμελητήριο δεν μπορούσε να μη στηρίξει αυτή τη διοργάνωση.

Για τον Θεόδωρο Μυζίκο στην μνήμη του οποίου αφιερώνεται το φετινό τουρνουά ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήταν ένα σημαντικό κομμάτι ενός παζλ ανθρώπων που έβαλαν το μπάσκετ στη ζωή όλων μας.

Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας του ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας κ. Αποστόλης Σταυρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η ομάδα μας ο σύλλογος Νικόπολις αγκάλιασε το όραμα που είχαν τα παιδιά για το 3on3 εδώ και 10 χρόνια και την ίδια αγκαλιά άνοιξε και όλη η πόλη με αποτέλεσμα χρόνο με το χρόνο το τουρνουά να μεγαλώνει και φτάσαμε φέτος στη 10η χρονιά η οποία συμπίπτει με την απώλεια του Θεόδωρου Μυζίκου, έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες όχι μόνο τοπικά αλλά σε όλη την Ελλάδα και πιστεύουμε να μπορέσουμε να τον τιμήσουμε όπως του αρμόζει.

Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχει απόλυτη επιτυχία και το φετινό τουρνουά, θα το στηρίξει ο κόσμος της πόλης και θα έχει και συνέχεια".

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ξεκίνησετο 10ο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 Πρέβεζας που φέτος είναι αφιερωμένο στον Θεόδωρο Μυζίκο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7560765828480850177
item