Πρέβεζα: Mε άψογες χορωδιακές εκτελέσεις ξεκίνησε το 39ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας Πρέβεζα: Mε άψογες χορωδιακές εκτελέσεις ξεκίνησε το 39ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Mε άψογες χορωδιακές εκτελέσεις ξεκίνησε το 39ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας

Με μια εντυπωσιακή βραδιά και τη συμμετοχή του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου “Voci Contra Tempo” από την Θεσσαλονίκη, υπό τη διεύθυνση της κ. Σοφίας Γιολδάση ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης το 39ο Xορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας.

Η πρώτη εκδήλωση έγινε στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου τα μέλη του συνόλου, με την βραβευμένη Ελεονόρα Αποστολίδη στο πιάνο, ερμήνευσαν δώδεκα επιλεγμένους ύμνους παλιότερων και σύγχρονων δημιουργών σε άψογες χορωδιακές εκτελέσεις και υποδειγματικές μονωδίες αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Ο πρόεδρος της χορωδίας Αρμονία κ. Αντωνίου συνεχάρη το φωνητικό σύνολο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.

Η χορωδία Voci Contra Tempo αποτελεί και την εργαστηριακή χορωδία του 4ου σεμιναρίου για διευθυντές χορωδίας που διοργανώνει η χορωδία Αρμονία Πρέβεζας και στο οποίο συμμετέχουν μαέστροι από όλο τον κόσμο με την καθοδήγηση των καταξιωμένων και με διεθνή ακτινοβολία μαέστρων Ambroz Copi από την Σλοβενία και Σοφίας Γιολδάση από την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», την Παρασκευή 9 Ιουλίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το Σάββατο 10 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης. Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις γίνεται ΜΟΝΟ με δελτία εισόδου και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο.

Δελτία εισόδου μπορεί το κοινό να προμηθευτεί από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Λαϊκή Αγορά), έως την Παρασκευή 9 Ιουλίου κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας των γραφείων.

Το 39ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην πόλη μας οργανώνεται από την Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», ενώ ως συνδιοργανωτές συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας.

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζαςepirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Mε άψογες χορωδιακές εκτελέσεις ξεκίνησε το 39ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4996297972601310488
Σχόλια
item