Αθανασίου (Lamda Development): «Ασύλληπτο το επίπεδο των προπωλήσεων στο Ελληνικό»

Στη ζήτηση που εκδηλώνεται για τα ακίνητα της Lamda Development στο Ελληνικό -τόσο για τα επαγγελματικά όσο και για τα οικιστικά ακίνητα- στα εμβληματικά έργα αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία του project, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές, στο πλαίσιο επενδυτικής ημερίδας, την οποία διοργάνωσε η Goldman Sachs με τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Ο κ Αθανασίου, παρουσιάζοντας όλες τις αναπτύξεις που θα υλοποιηθούν στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού και αναμένεται να αλλάξει άρδην την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, έκανε αναφορά στα σημαντικά οικονομικά μεγέθη και την αξία της εταιρείας, σημειώνοντας ότι εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα ανέλθει στα 3δισ., δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της Εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί κατά την πρώτη 5ετία, ενώ αναμένεται να έχει θετικές ταμειακές ροές πριν ακόμα αρχίσει το έργο.

Τα βασικά σημεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Lamda έκανε λόγο για «ασύλληπτο επίπεδο προπωλήσεων». Όπως σημειώθηκε, οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων ανέρχονται ήδη σε €700 εκατ. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε πως οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα €1.2δισ., με έναρξη κατασκευής υποδομών το α’ εξάμηνο του 2022 και έναρξη κατασκευής των κτηρίων το β’ εξάμηνο του 2022.

Ακόμη, από πλευράς Lamda αναφέρθηκε ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall ανέρχεται σε 60% πριν ακόμη από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων.

Επίσης, η Lamda ανέφερε πως καθώς δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό με μεγάλη εμπειρία, το 25% των νέων προσλήψεων είναι Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό. Στο ίδιο μήκος κύματος, δίνεται τεράστια σημασία στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην πορεία των malls, σημειώθηκε πως τα εμπορικά κέντρα επανέρχονται στην πρωθύστερη της πανδημίας θέση τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Αθανασίου (Lamda Development): «Ασύλληπτο το επίπεδο των προπωλήσεων στο Ελληνικό»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5705896452539591371
item