Επεκτείνεται η φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας: Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια, δυνατοί άνεμοι στην περιοχή Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-stin-argolida-ekkenothike-horio-gkatzia Επεκτείνεται η φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας: Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια, δυνατοί άνεμοι στην περιοχή Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-stin-argolida-ekkenothike-horio-gkatzia | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επεκτείνεται η φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας: Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια, δυνατοί άνεμοι στην περιοχή Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-stin-argolida-ekkenothike-horio-gkatzia

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Αργολίδα, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί πριν λίγο, το χωριό Γκάτζια.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε νεότερη ανακοίνωση για τη φωτιά που εκδηλώθηκε, υπήρχε αναφορά για 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην #πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, επιχειρούν 37 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
16
Share this Tweet


Μήνυμα από το 112

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου λόγω δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας εδώ».

Το μεγαλύτερο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων, σύμφωνα με το argolikeseidhseis, στη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το Αραχναίο Αργολίδας το πρωί της Κυριακής, είναι να προστατεύσουν το χωριό Γκάτζια.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη λόγω των δυνατών ανέμων και απειλεί το χωριό που νωρίτερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, έχουν λάβει θέσεις σε καίρια σημεία μέσα στο χωριό ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων.Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά κινείται με ταχύτητα, με τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει.


epirusblog.gr
5 of 5
Επεκτείνεται η φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας: Εκκενώθηκε το χωριό Γκάτζια, δυνατοί άνεμοι στην περιοχή Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-stin-argolida-ekkenothike-horio-gkatzia
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 9093285331374466924
Σχόλια
item