Γιάννενα: Στο θερινό σινεμά απόψε...ο άνθρωπος του Νερού (Hastrman) Γιάννενα: Στο θερινό σινεμά απόψε...ο άνθρωπος του Νερού (Hastrman) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο θερινό σινεμά απόψε...ο άνθρωπος του Νερού (Hastrman)

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζει τις προβολές του Θερινού Σινεμά. Σήμερα Δευτέρα και ώρα 21.30, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, θα προβληθεί η ταινία: 

Ο Άνθρωπος του Νερού (Hastrman) σε σκηνοθεσία Όντρει Χαβέλκα (2018, διάρκεια 98 λεπτά). 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Διοργάνωση: Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Ο Hastrman, o «Άνθρωπος του νερού» ή το «Πλάσμα του νερού», είναι ένας μυθικός δαίμονας της σλαβικής λαογραφίας που κατοικεί σε ποτάμια και λίμνες. Συλλέγει τις ψυχές των πνιγμένων και τις αποθηκεύει σε μικρά κεραμικά κιούπια. 

Η φιγούρα του εμφανίζεται συχνά στα τσέχικα παραμύθια και δεν είναι πάντα κακός χαρακτήρας. Στην ταινία Hastrman εμφανίζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά σε ταινία για ενήλικο κοινό. 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, o Ondřej Havelka, είναι εκτός από ηθοποιός, και ένας πολυβραβευμένος τραγουδιστής της τζαζ και του swing, ο οποίος μαζί με την εικοσαμελή ορχήστρα του, που ονομάζεται «Ondřej Havelka & his Melody Μakers» συμμετείχε, το 2019, στο Athens Jazz Festival. 

Παρακολουθούμε, λοιπόν, έναν παράξενο ευγενή, που επιστρέφει μετά από χρόνια στο εξωτερικό σε ένα μικρό χωριό της Βοημίας, στις αρχές του 19ου αιώνα. 

Είναι ο Hastrman. Το νερό είναι το στοιχείο του. Το λατρεύει, το νιώθει και επικοινωνεί μαζί του. Χρειάζεται νερό όχι μόνο για να διατηρηθεί στη ζωή αλλά και για να αποκτήσει υπεράνθρωπες δυνάμεις. 

Σε αυτή τη ρομαντική, φανταστική ιστορία, η αγάπη φέρνει στον Hastrman απροσδόκητη ευτυχία αλλά και ένα μεγάλο δίλημμα: να παραμείνει ένα άγριο πλάσμα ή να περάσει τα όρια και να γίνει ένας απλός άνθρωπος;


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο θερινό σινεμά απόψε...ο άνθρωπος του Νερού (Hastrman)
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2647451839460085354
Σχόλια
item