Άνοιξε η πλατφόρμα Freedom Pass για νέους 18-25 ετών - Έχουν κλειστεί περίπου 270.000 νέα ραντεβού εμβολιασμούi Άνοιξε η πλατφόρμα Freedom Pass για νέους 18-25 ετών - Έχουν κλειστεί περίπου 270.000 νέα ραντεβού εμβολιασμούi | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άνοιξε η πλατφόρμα Freedom Pass για νέους 18-25 ετών - Έχουν κλειστεί περίπου 270.000 νέα ραντεβού εμβολιασμούi

Περίπου 270.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού έχουν κλειστεί από τους νέους 18-25 ετών, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα κίνητρα εμβολιασμού, με την πλατφόρμα για το Freedom Pass να ανοίγει σήμερα.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή νέων, ηλικίας 18-24 ετών, αγγίζει το 33,8%, ενώ των 25-29 το 45,4%.

Άνοιξε η πλατφόρμα Freedon Pass

Από το πρωί της Τρίτης, οι νέοι ηλικίας 18-25 (γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003) μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ. 

Βασική προϋπόθεση για να λάβουν τη freedom pass αποτελεί να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή να έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Με την ψηφιακή κάρτα όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να αγοράσουν υπηρεσίες πολιτισμού και τουρισμού αξίας 150 ευρώ σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Ήδη, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες όπως η Aegean Air και η Blue Star Ferries έχουν διπλασιάσει το παρεχόμενο ποσό, προσφέροντας ειδική έκπτωση σε κάθε νέο και νέα που θα τις επιλέξει για να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι με ασφάλεια τόσο για τον ίδιο όσο και τους γύρω του.

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους νέους να εμβολιαστούν

Κάλεσμα στους νέους να υποβάλουν αίτηση για το Freedom Pass απηύθυνε o Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στα social media.

«Η πλατφόρμα για το #FreedomPass άνοιξε! Αν είστε 18-25 ετών και έχετε κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορείτε από σήμερα να υποβάλετε την αίτησή σας εύκολα και γρήγορα στο https://freedompass.gov.gr», αναφέρει o πρωθυπουργός.

Το Freedom Pass είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ, που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. 

Έτσι, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει για προϊόντα και υπηρεσίες απλά «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο, εάν πρόκειται για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα, είτε εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σε e-shop εάν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Πώς εκδίδω το Freedom Pass;

To Freedom Pass εκδίδεται με αίτηση που υποβάλλεται ψηφιακά, μέσω του freedompass.gov.gr. Για να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα χρειαστείτε οι κωδικοί σας στο Taxisnet. 

Η αίτηση πραγματοποιείται σε λίγα βήματα, εισάγοντας και επιβεβαιώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email σας. Αν κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς Taxisnet, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Την επόμενη ημέρα λαμβάνετε SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Πού και πώς το χρησιμοποιώ;

Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση του μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμεί να αποκτήσετε.

Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android).

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπό σας μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, στις 31/12/21. Το Freedom Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

Η πλήρης λίστα των δραστηριοτήτων του Freedom Pass:

αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές

ενοικίαση αυτοκινήτων

ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα

σιδηροδρομικές μεταφορές

σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών

υπηρεσίες ταξί

υπηρεσίες λεωφορείων

θαλάσσιες μεταφορές/ακτοπλοϊκά

ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών

μαρίνες/παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες

λοιπές αερομεταφορές

αεροδρόμια/αεροσταθμοί

ταξιδιωτικά πρακτορεία

λοιπές μεταφορές

ενοικίαση σκαφών

μεταφορές

ενοικίαση τροχόσπιτων κ.λπ.

λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα

κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού

campings

λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων

σινεμά

αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο

θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων

ορχήστρες και μπάντες

εκθέσεις, τουριστικές ατραξιόν, μουσεία

λοιπές υπηρεσίες αναψυχής


epirusblog.gr
5 of 5
Άνοιξε η πλατφόρμα Freedom Pass για νέους 18-25 ετών - Έχουν κλειστεί περίπου 270.000 νέα ραντεβού εμβολιασμούi
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7090727684317501042
Σχόλια
item