Κοινή συμπαραγωγή προσφέρει η Ισραηλινή εταιρία «Emtan» για τα Τυφέκια MZ-4.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισραηλινή εταιρεία «Emtan,» κατασκευαστής φορητών όπλων, συμμετέχει σε διαγωνισμό για την προμήθεια ελαφρού οπλισμού στον Ελληνικό Στρατό …Προσφέρει κοινή συμπαραγωγή !!

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία βασίζεται σε Στρατιωτικές πηγές, η εταιρεία προσφέρει το πιστόλι 9 mm «Ramon» και το επιθετικό τουφέκι 5,56 mm MZ-4.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Emtan είναι η δεύτερη ισραηλινή εταιρεία που ανταγωνίζεται για το διαγωνισμό. Εκτιμάται ότι η άλλη ισραηλινή εταιρεία είναι η Israel Weapons Industries (IWI).



















Αναφέρθηκε ότι το πιστόλι Ramon υποβλήθηκε σε μια σειρά ολοκληρωμένων και απαιτητικών δοκιμών πεδίου τον περασμένο Ιούνιο και άφησε μια εξαιρετική εντύπωση, ενώ το MZ-4 πρόκειται να δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες.

Ανώτερα στελέχη της Emtan, που λέγεται ότι έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, θα επισκεφθούν ξανά και θα συζητήσουν με τους Έλληνες τη δυνατότητα από κοινού και τοπικής παραγωγής ελαφρού οπλισμού εάν η εταιρεία κερδίσει το διαγωνισμό. Δεν υπήρχε κανένα σχόλιο από τον Emtan ή το IWI.

ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ  ΤΥΦΕΚΙΟ MZ-4
Το διαμετρήματος 5,56 χλστ. x 45 χλστ. ΝΑΤΟ αυτόματο τυφέκιο MZ-4, που σύμφωνα με την κατασκευάστρια αποτελεί ισορροπημένο συνδυασμό ακρίβειας – χαμηλού βάρους, διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις:

MZ-4 με κάννη μήκους 7.5 ιντσών (19,05 εκατοστών) προσφέρεται για μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας (SWAT), προσωπικό ασφαλείας και προστασίας επισήμων προσώπων (VIP) και λόγω της μικρού μήκους κάννης είναι βελτιστοποιημένο για μάχη εκ του συστάδην (CQB: Close Quarters Battle).

epirusblog.gr
5 of 5
Κοινή συμπαραγωγή προσφέρει η Ισραηλινή εταιρία «Emtan» για τα Τυφέκια MZ-4.
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8016939544541295291
item