Παναγιωτόπουλος: Εγκαινιάζει την Τρίτη τη διεθνή έκθεση «DEFEA 2021»

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα εγκαινιάσει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, τη Διεθνή Έκθεση Αμύνης & Ασφαλείας “DEFEA 2021” η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο “Metropolitan Expo”, στα Σπάτα. Η διοργάνωση ξεκινά από αύριο και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκθέσεως ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με επτά ομολόγους του από χώρες-μέλη της ΕΕ αλλά και τρίτες χώρες, με στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμύνης EDA, καθώς και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Υπουργό Άμυνας της Σλοβενίας κ. Ματέι Τόνιν (Matej Tonin), τον Υπουργό Άμυνας της Πορτογαλίας κ. Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο (Joao Gomes Cravinho), τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας κ. Λορέντζο Γκουερίνι (Lorenzo Guerini), τον Υπουργό Άμυνας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης κ. Σίφετ Πόντζιτς (Sifet Podzic),την Υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ραντμίλα Σεκερίνσκα (Radmila Shekerinska), με τον Υπουργό Άμυνας της Γεωργίας κ. Ζουανσέρ Μπουρχουλάντζε (Juansher Burchuladze), καθώς και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EDA κ. Γίρι Σεντίβυ (Jiri Sedivy).

Αύριο στις 14.00 ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θα συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικώς με τις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για την Άμυνα, στην οποία θα λάβουν μέρος επίσης οι ομόλογοί του της Κύπρου, της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του EDA. 

Στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, θα αναπτυχθεί συζήτηση και θα διατυπωθούν προτάσεις από τους συμμετέχοντες Υπουργούς σχετικώς με τις πρωτοβουλίες PESCO, CARD και EDP, καθώς και τη συμβολή τους στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

epirusblog.gr
5 of 5
Παναγιωτόπουλος: Εγκαινιάζει την Τρίτη τη διεθνή έκθεση «DEFEA 2021»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6287060850601559450
item