Γιάννενα: Παραδόθηκε στους πολίτες το πρώτο υπαίθριο αθλητικό πάρκο

Το πρώτο υπαίθριο αθλητικό πάρκο που δημιούργησαν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο παραδόθηκε σήμερα στο κοινό.

Πρόκειται για έναν χώρο δίπλα στη λίμνη, εξοπλισμένο με πιστοποιημένα όργανα, στον οποίο μπορούν να αθλούνται όλοι οι πολίτες.

Η πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί πριν λίγο καιρό από τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Τσόλη και υλοποιήθηκε με την καθοριστική συνεργασία του Τμήματος Αθλητισμού του Πνευματικού Κέντρου.

Τις επόμενες ημέρες θα τεθούν σε λειτουργία και δύο «αθλητικά τραπέζια» στην Κιάφα και τα Σεισμόπληκτα τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μικροί και μεγάλοι για διάφορα αθλήματα.

«Έχουμε τονίσει ότι πρωταρχικός μας στόχος είναι να αποδώσουμε τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, τις πλατείες, τα πάρκα στους πολίτες. Σήμερα έχουμε διαθέσιμο τον πρώτο ανοιχτό αθλητικό χώρο. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα το απολαύσουν και θα το προστατεύσουν ταυτόχρονα.

Είναι η πρώτη δράση που γίνεται και την οποία θα συνεχίσουμε με παρόμοιες πρωτοβουλίες» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Τσόλη, τον αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Βασίλη Γιαννάκη, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αιβατίδη και τον προϊστάμενο του αθλητικού τμήματος Βαγγέλη Παλατσίδη.

«Γίνεται κτήμα όλων των συμπολιτών το πρώτο υπαίθριο αθλητικό πάρκο. Έχουν εγκατασταθεί 20 σύγχρονα και απόλυτα ασφαλή όργανα γυμναστικής τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα όλοι οι πολίτες. Σε όλα υπάρχουν οδηγίες για τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. 

Είναι μία αρχή που κάνουμε για τον μαζικό αθλητισμό η οποία θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα» ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Τσόλης.


Έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν σε λειτουργία δύο «αθλητικά τραπέζια» τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν τα παιδιά.

Ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βασίλης Γιαννάκης σημείωσε ότι ανάλογα αθλητικά πάρκα λειτουργούν στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

«Πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να δημιουργεί υποδομές για τους πολίτες. Αυτή είναι η αρχή και θα ακολουθήσουν ανάλογα πάρκα και σε άλλα σημεία για να μπορούν όλοι να συμπληρώνουν την άσκησή τους» κατέληξε ο κ. Γιαννάκης.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παραδόθηκε στους πολίτες το πρώτο υπαίθριο αθλητικό πάρκο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4413169494791256594
item