Άρτα: Καναδοί και Γερμανοί αγοράζουν ακίνητα στην Άρτα Άρτα: Καναδοί και Γερμανοί αγοράζουν ακίνητα στην Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Καναδοί και Γερμανοί αγοράζουν ακίνητα στην Άρτα

Οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα ήταν πάντα δελεαστικές για τουρίστες που ήθελαν να περνούν κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας. Πόσο μάλλον τώρα, που η πανδημία δημιουργεί την ανάγκη για επιλογές που προσφέρουν ασφάλεια...
Το Reporter Magazine σε συνεργασία με το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates και τον πρόεδρό του, Θεμιστοκλή Μπάκα, παρουσίασε μία έρευνα για την «ανθρωπογεωγραφία» των αγοραστών εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα, τις περιοχές που προτιμούν και τα ποσά που επενδύουν.
Ας δούμε τι κατέγραψε η συγκεκριμένη έρευνα για την Ήπειρο:
​Στην Ήπειρο υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως από Γερμανούς, Σουηδούς, Ισραηλινούς και ομογενείς. Ένα στρέμμα πωλείται προς 80.000 ευρώ, έναντι 200.000 ευρώ πριν την κρίση.
Ομογενείς από Καναδά, Γερμανία αγοράζουν ακίνητα και αγροτεμάχια στην Άρτα. Αρκετοί επιλέγουν πέτρινες κατοικίες 70-80 τ.μ. προς 40.000 ευρώ.
Τη Θεσπρωτία επιλέγουν ομογενείς από ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, καθώς και Άραβες. Οι τουριστικές κατοικίες πωλούνται από 1.500 ευρώ/τμ.
Την Πρέβεζα προτιμούν οι Κινέζοι με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση. Κατοικίες 10ετίας στο ιστορικό κέντρο πωλούνται προς 1.500 ευρώ/τμ.

Γάλλοι και Άγγλοι επιλέγουν την Πάργα όπου οι τιμές είναι υψηλότερες σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή, αλλά οικονομικότερες σε σχέση με 10 χρόνια πριν. Παραθαλάσσια οικόπεδα πωλούνται από 80.000 ευρώ.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Καναδοί και Γερμανοί αγοράζουν ακίνητα στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4209392861663729945
Σχόλια
item