Θεσπρωτία: Συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι το καλοκαίρι στο λιμάνι Ηγουμενίτσας για τον κορωνοϊό Θεσπρωτία: Συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι το καλοκαίρι στο λιμάνι Ηγουμενίτσας για τον κορωνοϊό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι το καλοκαίρι στο λιμάνι Ηγουμενίτσας για τον κορωνοϊό

Σε  ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων προστασίας για την COVID 19, προχωρούν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια ειδικής σύσκεψης .

Ο σχεδιασμός προβλέπει συνεχείς ελέγχους όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και πάνω στα ακτοπλοϊκά πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και θα ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωσή τους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να ανακόψουν την επιστροφή στην κανονικότητα μας" τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

"Μεγάλο μας όπλο είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, γι΄ αυτό και καλούμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να βιαστούν να το κάνουν. 

Πολύ σημαντική, όμως, είναι και τη τήρηση των μέτρων προστασίας. 

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ακτοπλοΐα έχουν επικαιροποιηθεί, ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές για επιβάτες και πληρώματα. 

Ζητάμε την απόλυτη συνεργασία όλων, στη συνεπή τήρηση των μέτρων προστασίας που προβλέπονται. 

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα βρίσκονται καθημερινά, όλο το καλοκαίρι, τόσο στα λιμάνια, όσο και πάνω στα πλοία της ακτοπλοΐας, για να υπενθυμίζουν τα μέτρα και να ελέγχουν την εφαρμογή τους. 

Όπως και πριν ένα χρόνο, κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε οι συμπατριώτες και οι ξένοι επισκέπτες μας να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι και να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι".

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι το καλοκαίρι στο λιμάνι Ηγουμενίτσας για τον κορωνοϊό
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 9154018733754435592
Σχόλια
item