Άρτα: Έμπρακτη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων στους καταστηματάρχες εστίασης της πόλης μας

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων τη Δευτέρα το απόγευμα, με στόχο την επίλυση προβλημάτων στην καθημερινότητα των πολιτών της Άρτας. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε και επίσημα την παραίτηση του Γιώργου Μπουκουβάλα, ο οποίος για προσωπικούς λόγους, όπως δήλωσε, δεν θα εκτελεί άλλο τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας στο Δήμο Αρταίων. 

Δεν θα μείνουμε στους λόγους που οδήγησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες τον κ. Μπουκουβάλα να θέλει να εγκαταλείψει τη θέση του Αντιδημάρχου, μιας που ο ίδιος θέλησε απλά να τους στολίσει με τον επιθετικό προσδιορισμό “προσωπικούς” και ίσως θεωρεί ότι αυτό αρκεί στους πολίτες της Άρτας… 

Ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι πέραν των καθηκόντων που ήδη έχουν, ο κ. Χαρακλιάς αναλαμβάνει και τον τομέα Καθαριότητας του Δήμου, ενώ ο κ. Σιαφάκας αναλαμβάνει και τον τομέα των ΚΕΠ.

Το πρώτο θέμα με τίτλο “Διατύπωση απόψεων επί της δημιουργίας πλωτού Φωτοβολταϊκού Σταθμού στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναριού σύμφωνα με τη βεβαίωση Παραγωγού PAE υπ’ αριθμόν ΒΕΒ. 2645/2021 για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 103 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 103 MW στη θέση Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου, της Δημοτικής Ενότητας Βλαχερνών, Πέτα του Δήμου Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, της Περιφέρειας Ηπείρου και ιδιωτικής εταιρείας” δεν συζητήθηκε εν τέλει, λόγω της απουσίας τριών επικεφαλής παρατάξεων της Αντιπολίτευσης. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Τράμπας, στα πλαίσια της δημοκρατικής διευθέτησης όλων των θεμάτων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρότεινε, μιας που οι τρεις επικεφαλής απουσίαζαν για καθαρά προσωπικούς λόγους, να μην συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα ενώ οι ίδιοι ήταν απόντες και να μεταφερθεί για την επόμενη συνεδρίαση. 

Το Σώμα έκανε δεκτή την πρότασή του, με το Δήμαρχο Αρταίων να επισημαίνει ότι δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό. 

Με τη σειρά του, ο κ. Τράμπας δήλωσε ότι στις επόμενες 10 ημέρες , το πολύ δεκαπέντε, πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί εκτενώς και το θέμα αυτό.

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας συζητήθηκε και το θέμα των εμβολιασμών που δεν προχωράει με τους ρυθμούς που περίμενε η κυβέρνηση, η οποία ζήτησε τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Πανέτας, τόνισε ότι είχε ζητηθεί και κατά το παρελθόν η βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το θέμα αυτό και ότι στο βαθμό που μπορούν όλοι θα βοηθήσουν… Ωστόσο, σωστή και άξια προσοχής ήταν για το θέμα αυτό η παρατήρηση του Προέδρου του Κέντρου Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων, Σωτήρη Χρηστούλη, ότι δεν γίνεται σε όλα τα προβλήματα που απαιτούν οργάνωση και σχεδιασμό από την κεντρική εξουσία, οι ευθύνες όταν έρχονται τα δύσκολα να περνούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. “Δεν προχωράνε οι εμβολιασμοί, να συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση...Για όλα τα προβλήματα που θα έπρεπε να τα λύνει το κράτος, η ευθύνη μετατοπίζεται τελικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βοηθήσει και να προσφέρει χείρα βοηθείας, αλλά δεν γίνεται για όλα τα θέματα που είναι βαρύνουσας σημασίας και θα έπρεπε να τα επιλύει το κράτος, να μεταφέρεται ξαφνικά η ευθύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…”

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Άρτας, Γιώργος Γκανιάτσας, ο οποίος μετέφερε το αίτημα εφτά ιδιοκτητών εστίασης, οι οποίοι δεν είχαν καλύψει το 100% της χρήσης εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου και ζήτησαν τώρα, δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων, χρήση περισσότερου κοινόχρηστου χώρου για να βάλουν κάποια επιπλέον τραπέζια για να βγουν από τις δυσκολίες που θέτουν τα νέα μέτρα. Πρόκειται για εφτά μαγαζιά εστίασης στην περιοχή του Τριγώνου και της Γέφυρας, τα οποία ζήτησαν μέσω του Προέδρου του Συλλόγου να καταλάβουν μέρος του καταστρώματος και να κλείνει ο δρόμος εκεί όπου θα βάλουν τραπέζια από τις 9 μ.μ. έως τις 3 π.μ., μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2021, να μην επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων για να μπουν τραπέζια εκεί, αφού φυσικά πληρώνουν το αντίστοιχο ποσό στο Δήμο Αρταίων. Φυσικά, επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση ότι θα παραχωρηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι, εφόσον υπάρξει και η συναίνεση της αστυνομίας, η οποία, όπως τόνισε ο κ. Τράμπας, δήλωσε ότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πει κι αυτή το ναι προς διευκόλυνση των συγκεκριμένων καταστηματαρχών εστίασης και θα εκδοθεί η άδεια κατάληψης μέρους του καταστρώματος (του δρόμου). Το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα εμποδίζεται η διέλευση των πεζών εκεί.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Έμπρακτη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων στους καταστηματάρχες εστίασης της πόλης μας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 523248353420503337
item