Γιάννενα: Στόχευσε ψηλά και τα κατάφερε Γιάννενα: Στόχευσε ψηλά και τα κατάφερε | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στόχευσε ψηλά και τα κατάφερε

Χαμόγελα, αισιοδοξία για το μέλλον και ανακούφιση που τελείωσε η «βάσανος» των πανελλαδικός εξετάσεων έφερε στους υποψηφίους και ειδικά στους επιτυχόντες η ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Από τις υψηλότερες βαθμολογίες στα Γιάννενα, αν και ακόμη δεν υπάρχει πλήρης εικόνα, είναι αυτή που συγκέντρωσε η μαθήτρια του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων Παυλίνα Ζήνα, που πετυχαίνει τον στόχο της για την εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή.

Οι βαθμολογίες της είναι 18,4 στην έκθεση, 19,5 στην βιολογία, 19,8 στην χημεία και 20 στη φυσική, δίνοντας της μια συνολική «συγκομιδή» των 19.500 μορίων περίπου.

«Για την Ιατρική στοχεύω και νομίζω στην Αθήνα για λόγους ανεξαρτητοποίησης κυρίως. Δε θέλω να μείνω στην πόλη που μεγάλωσα, αν και μου αρέσει πολύ και η Σχολή εδώ είναι πολύ καλή. 

Σκεφτόμουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και άλλες σχολές, όπως το Βιολογικών Εφαρμογών στα Γιάννενα, που μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον, αλλά κλίνω προς την Ιατρική Αθηνών», σημειώνει.

Το άγχος δεν έλειψε κατά την διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης χρονιάς. Μάλιστα, το μεγαλύτερο άγχος η Παυλίνα το είχε για το μάθημα που ήταν πιο καλή, δηλαδή για τη Φυσική, στο οποίο τελικά αρίστευσε.

«Είχα το περισσότερο άγχος από όλα τα μαθήματα γιατί ήθελα να αποδώσω καλά», σημείωσε και πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η περίοδος της καραντίνας, καθώς δεν μπορούσαν να δουν τους φίλους τους η να… ξεκολλήσουν από το γραφείο του υπολογιστή, προκειμένου να κάνουν εξ’ αποστάσεως μαθήματα.

Αυτό αποτέλεσε έναν συνεχή πονοκέφαλο, μεταφορικά και κυριολεκτικά, για εκείνη.

Η Παυλίνα μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου της. 

«Δεν ξέρω τι γίνεται στα άλλα σχολεία, αλλά στα τρία από τα τέσσερα μαθήματα είχα καταπληκτικούς καθηγητές και σε συνδυασμό με το φροντιστήριο που είχα επίσης πολύ καλούς καθηγητές, με βοήθησαν πάρα πολύ για να πετύχω τον στόχο μου.

Το “κλειδί” της επιτυχίας είναι η προσήλωση στον στόχο, χωρίς όμως να υπάρχει πίεση εσωτερική ή από το περιβάλλον. 

Πρέπει εξ’ αρχής να υπάρχει ένα στόχος και να μην πιέζονται τα παιδιά περισσότερο από αυτό που θέλουν και μπορούν να αντέξουν. 

Έβλεπα παιδιά που διάβαζαν πάρα πολλές ώρες, πιεζόταν και δεν απέδωσαν. Αν υπάρχει ένα πρόγραμμα και ένα μέτρο, να μην ξεπερνάει το όριο κάποιος γιατί μετά δεν απορροφά πληροφορίες ο εγκέφαλος. 

Αρκεί να μην αφήνουν τις μέρες να περάσουν ανεκμετάλλευτες, και τα Σαββατοκύριακα, ακόμη και τα καλοκαιρινά μαθήματα ήταν πολύ χρήσιμα», σημείωσε.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στόχευσε ψηλά και τα κατάφερε
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6925240550866607987
Σχόλια
item