Πρέβεζα: «Πράσινο φως» για παραχώρηση του Κάστρου Αγ. Γεωργίου Πρέβεζας Πρέβεζα: «Πράσινο φως» για παραχώρηση του Κάστρου Αγ. Γεωργίου Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Πράσινο φως» για παραχώρηση του Κάστρου Αγ. Γεωργίου Πρέβεζας

H παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων Αγίου Γεωργίου, Σολωμού και Παπαγεωργίου Πρέβεζας στην Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν το αντικείμενο της πρόσφατης επίσκεψης του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στην Αθήνα.

Η επίσκεψη έγινε μετά την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του αιτήματος της Περιφέρειας Ηπείρου για αναστολή του διαγωνισμού για τη μίσθωση του πρώην στρατοπέδου (κάστρο) Αγίου Γεωργίου προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτό για κοινωφελείς σκοπούς.

Στη συζήτηση που έγινε, Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης εξήραν τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Τ.ΕΘ.Α. για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων σε Πρέβεζα και Άρτα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αστικού ιστού των δύο πόλεων και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες από τα νέα διοικητήρια που θα κατασκευαστούν.

Ανέλυσαν το σχέδιό τους για τα τρία στρατόπεδα, με τη Διοίκηση του Ταμείου να είναι θετική στην παραχώρηση στην Περιφέρεια πρώτα του πρώην στρατοπέδου Αγίου Γεωργίου, αποδεχόμενο την πρότασή της για αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Πράσινο φως» για παραχώρηση του Κάστρου Αγ. Γεωργίου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5144182365455445237
Σχόλια
item