Γιάννενα: Στο πορτοκαλί τα Ιωάννινα τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Γιάννενα: Στο πορτοκαλί τα Ιωάννινα τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο πορτοκαλί τα Ιωάννινα τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για έξι περιοχές της χώρας, στις οποίες καταγράφεται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, δήλωσε ότι οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης, με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τέστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, υπερπενταπλασιάστηκαν στην Ιο, διπλασιάστηκαν στο Ρέθυμνο και σχεδόν τριπλασιάστηκαν στο Ηράκλειο. 

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Πάρο, όπου επταπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα, αλλά και στη Σαντορίνη, όπου διπλασιάστηκαν. 

Όσων βρω τα Ιωάννινα και λόγω του συνεχιζόμενου αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων που καταγράφουν τις τελευταίες μέρες θα ντυθούν στο  επίπεδο 3 ( πορτοκαλί) χωρίς να Αποκλείεται η λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι σε περιοχές που «κοκκινίζουν», οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ, ένα self test και ένα rapid test. 

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Πηγή: iefimerida.gr epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο πορτοκαλί τα Ιωάννινα τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 872598092519836884
Σχόλια
item