Λοβέρδος: Θα ονομάσω ξανά το κόμμα ΠΑΣΟΚ για να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις στις επόμενες εκλογές

Την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «στόχος είναι να είμαστε μία δύναμη εξουσίας, με μία συλλογική προσπάθεια και με μία δυνατή πορεία».

«Δεν μπορούμε να είμαστε αιχμάλωτοι των χαμηλών ποσοστών. Απουσιάζει μία προοδευτική παράταξη, η οποία θα είναι πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και αναζητείται ο προοδευτικός πρωταγωνιστής στην Ελλάδα του 2021. 

Έχω πάρει μία πρωτοβουλία για τη μετονομασία του κόμματος σε ΠΑΣΟΚ και για τον υπερδιπλασιασμό των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, με στόχο η παράταξη αυτή να μην είναι συμπλήρωμα κανενός και να καταργηθεί στην πράξη το απαξιωτικό ερώτημα ”με ποιον θα πάτε”» τόνισε αναφερόμενος στις εξελίξεις του κινήματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής (9/7) στην Πάτρα.

Λοβέρβος: «Ο χώρος μας έχει δύο αντιπάλους. Ιδεολογικό, παραδοσιακό αντίπαλο τη ΝΔ και υπαρξιακό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί αναφορών ότι η Νέα Δημοκρατία καλοβλέπει την εκλογή του στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είπε μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ο πρώτος που τόλμησε να το ξεστομίσει αυτό, είναι ο Αλέξης Τσίπρας σε μία συνέντευξη που έδωσε και πήρε από μένα την απάντηση που του έπρεπε», προσθέτοντας: «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν συμβιβάζονται. 

Ο χώρος μας έχει δύο αντιπάλους. Ιδεολογικό, παραδοσιακό αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία και υπαρξιακό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς η προοπτική που θέλω να δώσω εγώ στο ΠΑΣΟΚ, είναι να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση και μετά η δύναμη εξουσίας, δηλαδή κυβέρνηση».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αν δηλαδή εκτιμά ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε ότι «η δική μου εκτίμηση είναι ότι αποκλείω να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία τέτοια απόφαση», προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτά τα ξέρει μόνο ο πρωθυπουργός».

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID – 19 και με τη ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου.

«Είμαι ο πρώτος βουλευτής που τον περασμένο Νοέμβριο, ζήτησα δημοσίως από το βήμα της Βουλής να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, αλλά η κυβέρνηση φοβήθηκε από τις αντιδράσεις» σημείωσε και συμπλήρωσε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι καθόλου αντισυνταγματικός, διότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21 παράγραφος 3, επιβάλλει την προστασία της δημόσιας υγείας – και ερμηνεύοντας το Σύνταγμα είναι πεντακάθαρο ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών είναι συνταγματικά επιτρεπτός». \

«Αυτό» όπως δήλωσε «προϊόντος του χρόνου επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, δηλαδή σε εκπαιδευτικούς, στα Σώματα Ασφαλείας, σε εργαζόμενους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ξενοδοχεία, σε οδηγούς λεωφορείων.

«Τώρα λοιπόν που πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα, η κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, αφού είναι συνταγματικώς επιτρεπτό. Συνταγματικώς ανεπίτρεπτο θα ήταν να πεις εμβολιάζονται όλες και όλοι, δηλαδή 11 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες» είπε.

epirusblog.gr
5 of 5
Λοβέρδος: Θα ονομάσω ξανά το κόμμα ΠΑΣΟΚ για να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις στις επόμενες εκλογές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1083914150863892647
item