Γιάννενα: Ένα «διαπολιτισμικό κέντρο» και στο ακίνητο Ελ. Κανδηλά!

Σε «χώρο λειτουργίας διαπολιτισμικών και κοινωνικών δράσεων και δομών» θα μετατραπεί από τον Δήμο Ιωαννιτών το ακίνητο της Ελένης Κανδηλά στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι, στην πόλη θα λειτουργούν δύο διαπολιτισμικά κέντρα, καθώς ήδη από τις αρχές της χρονιάς ιδρύθηκε και ένα στην οδό Ακαδημίας, τη στιγμή που οι στεγαστικές ανάγκες του Δήμου παραμένουν πολλές και τα χρήματα που καταβάλλει σε μισθώματα για τις υπηρεσίες του ανέρχονται σε διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. 

Με άλλα λόγια, το εν λόγω ακίνητο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για άλλο σκοπό, κυρίως για την στέγαση κάποιας από τις δημοτικές επιχειρήσεις που σήμερα φιλοξενούνται σε νοικιασμένο κτίριο.

Βέβαια, για να γίνει αυτό θα έπρεπε να εξασφαλιστεί εγκαίρως η αναγκαία για την αποκατάστασή του χρηματοδότηση, κάτι όμως που απαιτεί έγκαιρη πρόβλεψη και σχεδιασμό. Ο Μωυσής Ελισάφ Το οικόπεδο της Ελ. Κανδηλά έχει συνολική επιφάνεια 1.086 τετραγωνικά μέτρα.

Η οικία που κληροδοτήθηκε στο Δήμο είναι διώροφη, πέτρινη, με συνολική επιφάνεια 99 τετραγωνικά και βοηθητικούς χώρους. «Στην περιοχή θα δημιουργηθεί ένα κέντρο ποικίλης χρήσης, ένας πολυχώρος για τους κατοίκους της περιοχής.

Οι πιστώσεις διασφαλίστηκαν από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και είναι η μοναδική δυνατότητα που έχουμε για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου κτιρίου. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να καταστραφεί ολοσχερώς.

Έχουμε την ευκαιρία να του δώσουμε πνοή», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, εξηγώντας έτσι και τους λόγους που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρήση.

Από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ιωάννινα_2023» εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την διαπολιτισμική χρήση του κτιρίου και έκαναν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής.

Μάλιστα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η παράταξη μιλάει για προσφυγή του Δήμου σε μία «πεπατημένη λύση, έτσι ώστε να τονώσουμε και το καλλιεργούμενο profile του για το success story στη διαχείριση του μεταναστευτικού».

Ο Δήμαρχος απάντησε πάντως ότι η αξιοποίηση του κτιρίου, η αποκατάσταση και οι χρήσεις που θα αποκτήσει θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Ο προϋπολογισμός

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση προχώρησε και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας, η αναμόρφωση περιλαμβάνει την καταχώρηση έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, την ανακατανομή πιστώσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τις δράσεις του προγράμματος της Διεύθυνσης Τουρισμού όπως έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ΕΟΤ και την διετή σύμβαση του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ για την επιδότηση του εισιτηρίου. 

Επίσης, περιλαμβάνει την πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου με την σύνταξη των φακέλων που απαιτούνται.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα «διαπολιτισμικό κέντρο» και στο ακίνητο Ελ. Κανδηλά!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9202337735249523844
item