Ήπειρος: Επιστολή του Πρόεδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για τα πανηγύρια Ήπειρος: Επιστολή του Πρόεδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για τα πανηγύρια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Επιστολή του Πρόεδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για τα πανηγύρια

Μέχρι και το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας ισχύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει διατάξεις για τα πανηγύρια και ειδικότερα για την πρόβλεψη ότι αυτά θα γίνονται με καθήμενους θεατές και επισκέπτες, με την ευθύνη του ελέγχου να ανατίθεται στους Δήμους.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, αναφέρει ότι τα μέτρα που προβλέπονται «είναι παντελώς ανεφάρμοστα». 

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Δωδώνης, επισημαίνει ότι συστατικό στοιχείου των πανηγυριών είναι ο χορός και η συναναστροφή και ότι οι μικροί Δήμοι κυρίως δεν έχουν πρακτικά τις δυνατότητες εποπτείας και αστυνόμευσης καθώς δεν διαθέτουν δημοτική αστυνομία και τους σχετικούς πόρους. 

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η νέα Κ.Υ.Α. για τα μέτρα που θα ισχύσουν για την επόμενη εβδομάδα, η οποία βέβαια θα λάβει υπόψη και τα νέα επιδημιολογικά και εμβολιαστικά δεδομένα που υπάρχουν.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Επιστολή του Πρόεδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για τα πανηγύρια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 9220669778086784301
Σχόλια
item