Γιάννενα: Αναδείχθηκε η έλλειψη νερού στο Λεκανοπέδιο Γιάννενα: Αναδείχθηκε η έλλειψη νερού στο Λεκανοπέδιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αναδείχθηκε η έλλειψη νερού στο Λεκανοπέδιο

Tο ζήτημα του νερού ως φυσικός πόρος, η διαχείριση και η εκμετάλλευσή του στο Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καθώς και η συσχέτιση με τις πηγές και την λίμνη Παμβώτιδα ήταν το θέμα εκδήλωσης – συζήτησης που συνδιοργάνωσαν οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις «Μέτωπο Δράσης» και «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και στην Ήπειρο» με την επιστημονική συμβολή του κύριου ομιλητή που ήταν ο Χρ. Σμυρνιώτης, υδρογεωλόγος και πρ. πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΓΜΕ. 

Μεταξύ άλλων, αναδείχτηκε το ζήτημα της έλλειψης νερού που υπάρχει στο λεκανοπέδιο, κάτι που, όπως τονίστηκε, έρχεται ως αποτέλεσμα μεν της πτώσης του υδροφόρου ορίζοντα λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά και του κακοσυντηρημένου δικτύου ύδρευσης, του γεγονότος ότι γεωτρήσεις βγαίνουν εκτός λειτουργίας, αλλά και των αντλήσεων των δύο εταιρειών εμφιάλωσης που εδρεύουν στην περιοχή.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναδείχθηκε η έλλειψη νερού στο Λεκανοπέδιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4759195293914550578
Σχόλια
item