Διορισμός εκπαιδευτικών: Άνοιξε η πλατφόρμα - Η προθεσμία για τις δηλώσεις Διορισμός εκπαιδευτικών: Άνοιξε η πλατφόρμα - Η προθεσμία για τις δηλώσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Διορισμός εκπαιδευτικών: Άνοιξε η πλατφόρμα - Η προθεσμία για τις δηλώσεις

Ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα (26/7) οι αιτήσεις για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ποια είναι η διαδικασία.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 11.700 εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, καλούνται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό οι εγγεγραμμένοι στους:

(α) τελικούς πίνακες κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ79.01, και

(β) τελικούς πίνακες κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών κλάδων ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ33 και ΠΕ78.

Οι αιτήσεις - δηλώσεις περιοχών προτίμησης/μουσικών σχολείων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) (https://opsyd.sch.gr).

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς μας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για μόνιμο διορισμό, ενισχύοντας το σημαντικότερο κεφάλαιο της παιδείας μας, το ανθρώπινο δυναμικό της. 

Από το Σεπτέμβριο, τα σχολεία μας της γενικής εκπαίδευσης θα έχουν άλλους 11.700 μόνιμους εκπαιδευτικούς, σε συνέχεια των 4.500 μόνιμων διορισμών που έγιναν στα ειδικά σχολεία μας πέρυσι. 

Πάγιες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που ως τώρα καλύπτονταν με αναπληρωτές, πλέον θα καλυφθούν από μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα κάνουν πράξη το νέο, αναβαθμισμένο σχολείο. 

Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στους εκπαιδευτικούς μας, απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητά τους, ενισχύουμε την εκπαίδευση της χώρας μας».

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια

Στις αρχές Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, πως οι συγκεκριμένοι διορισμοί των 11.700 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, είναι οι πρώτοι έπειτα από 12 χρόνια, υπογραμμίζοντας πως «μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. 

Παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό και οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας».

epirusblog.gr
5 of 5
Διορισμός εκπαιδευτικών: Άνοιξε η πλατφόρμα - Η προθεσμία για τις δηλώσεις
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1852960364736923824
Σχόλια
item