Φολέγανδρος: Πώς ξεκίνησε ο άγριος καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία - Τι φοβόταν η Γαρυφαλλιά

Από την προσαγωγή του 30χρονου το βράδυ του Σαββάτου, μέχρι την ομολογία του τα ξημερώματα της Κυριακής και τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το έγκλημα που ήρθαν στη δημοσιότητα αργότερα.

Ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο 30χρονος εντοπίστηκε να κινείται στην ίδια περιοχή, όπου βρήκε τραγικό θάνατο η 26χρονη φίλη του, τα «ευρήματα»... φώναζαν ότι πρόκειται για έγκλημα. 

Λίγες ώρες αργότερα, μετά από μία μαραθώνια ανάκριση, ο νεαρός άνδρας τελικά «έσπασε» και ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έκοψε το νήμα της ζωής στην άτυχη Γαρυφαλλιά.

Φολέγανδρος: Πώς έγινε το ειδεχθές έγκλημα

Ο 30χρονος βρισκόταν στο νησί της Φολεγάνδρου με την Γαρυφαλλιά για διακοπές. Όπως είπε στην ομολογία του, τον τελευταίο καιρό το ζευγάρι είχε συχνούς καυγάδες. Eνας τέτοιος καυγάς - σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του - ξέσπασε την ώρα που βρίσκονταν στο όχημά τους το απόγευμα της Παρασκευής.

Την ώρα της λογομαχίας τους, ο 30χρονος, όπως περιέγραψε στους άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά.

Η 26χρονη βγήκε από το όχημα -όπως είχαν δηλώσει και οι αυτόπτες μάρτυρες- με τον δολοφόνο της να την ακολουθεί και να την σπρώχνει στα βράχια. 

Είπε, πως χτύπησε σε κάποια βράχια και στη συνέχεια το σώμα της κατέληξε στη θάλασσα. Ο ίδιος -σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται- βούτηξε στη θάλασσα για να την βοηθήσει, αλλά την βρήκε αναίσθητη και τράπηκε σε φυγή.

Φολέγανδρος: Την άφησε αναίσθητη στο νερό κι έφυγε

Ο θάνατος της 26χρονης προήλθε από πνιγμό, όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστήςΟ ιατροδικαστής τόνισε ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό κι ότι η αιτία του θανάτου της ήταν ο πνιγμός. 

Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Φολέγανδρος: Σκότωσε τη Γαρυφαλλιά γιατί πήραν λάθος δρόμο

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, οι οποίες ήρθαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Κυριακής, το αίτιο του τσακωμού που οδήγησε στο μοιραίο, ήταν ότι πήραν λάθος δρόμο. 

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε μια τοποθεσία του νησιού ωστόσο έχασε τον δρόμο. Συγκεκριμένα ότι η Γαρυφαλλιά δεν κοιτούσε το GPS αλλά τα μηνύματα της στο κινητό και έτσι πήραν λάθος κατεύθυνση σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αυτή ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης που οδήγησε στον θάνατό της.

Κούγιας: Η Γαρυφαλλιά είχε υποψίες ότι ο δράστης παρακολουθούσε τα μηνύματά της

Για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, στο κεντρικό δελτίο του Mega, αποκαλύπτοντας πως σήμερα θα έχει στα χέρια του νέα στοιχεία. 

Παράλληλα, ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε ότι η Γαρυφαλλιά υποπτευόταν ότι ο δολοφόνος της παρακολουθούσε τα μηνύματά της.

Ο κ. Κούγιας είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με τη μητέρα του θύματος, εκείνη του έδωσε δύο πληροφορίες. «Μου είπε ότι η γνωριμία της Γαρυφαλλιάς ήταν περίπου έναν χρόνο, εξελίχθηκε σε σχέση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν έχουν γνωρίσει τον 30χρονο. 

Μου είπαν ότι είχαν μάθει πως είναι από καλή οικογένεια, ότι είχε σπουδάσει πληροφορική. 

Το τελευταίο διάστημα όμως υπήρχε μια ανησυχία της Γαρυφαλλιάς. Ρώτησε τη μητέρα της αν ήταν δυνατόν να διαπιστώσει αν παρακολουθείται το κινητό της τηλέφωνο».

«Αν μπορούσε κάποιος να πληροφορείται το περιεχόμενο των μηνυμάτων της κοπέλας και μετά από έρευνα της μητέρας διαπίστωσε ότι είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Tι θα ακολουθήσει

«H υπόθεση αφού ολοκληρωθεί, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που είναι η κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία. Από τον εισαγγελέα ή την εισαγγελέα Νάξου που θα επεξεργαστεί τη δικογραφία, θα ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη. 

Με αυτήν την ποινική δίωξη, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή ή ανακρίτρια Νάξου, εκεί ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί, πιθανότατα θα πάρει προθεσμία. 

Την ημέρα της απολογίας του έχουμε δικαίωμα εμείς, η οικογένεια δηλαδή, να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και εκεί να πάρουμε και αντίγραφα», τόνισε ο κ. Κούγας.

epirusblog.gr
5 of 5
Φολέγανδρος: Πώς ξεκίνησε ο άγριος καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία - Τι φοβόταν η Γαρυφαλλιά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6151376838317119860
item