Θεσπρωτία: Στον περιφερειάρχη αντιπροσωπία του Καρβουναρίου

Στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, βρέθηκε αντιπροσωπία εκπροσώπων του Καρβουναρίου για το πρ. δημοτικό σχολείο, τις υποδομές τις κοινότητας και τον ΧΥΤΑ.

Η αντιπροσωπεία αποτελούταν από τον δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Ντάγκα, τον πρόεδρο του Καρβουναρίου Βασίλειο Δημητρίου και τον τοπικό σύμβουλο Γεώργιο Καντρή, ενώ παρούσα στην συνάντηση ήταν και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη

Σχετικά με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του δημοτικού σχολείου, ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πώς οι εργασίες θα συνεχιστούν  και το έργο θα ολοκληρωθεί.

Η αντιπροσωπία, με δεδομένο πως το Καρβουνάρι εχει ήδη διανύσει μια δεκαπενταετία δίνοντας λύση στο μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης αποβλήτων, καθώς φιλοξενεί στα γεωγραφικά όρια του τον ένα εκ των τριών ΧΥΤΑ τής περιφέρειας, αλλά επειδή και θα συνεχίζει και για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια να συμβάλλει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, ζήτησε να αναλάβει η περιφέρεια έργα και δράσεις για την βελτίωση τής πρόσβασης των κατοίκων του προς τίς κτηνοτροφικές και γεωργικές τούς εγκαταστάσεις, βελτιώνοντας το αγροτικό δυτικό με τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις..

Ο περιφερειάρχης σημειωσε πως είναι υποχρέωση τόσο τής περιφέρειας όσο και τής πολιτείας γενικότερα, να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα καθώς αφορά τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό πρωτογενή τομέα, ενώ δεσμεύτηκε πώς μόλις τα οικονομικά της περιφέρειας το επιτρέψουν θά υλοποιήσει τα αιτηματα.

Από πλευρά της η προεδρος του περιφερειακού συμβουλίου τόνισε πώς το Καρβουνάρι, κατέχει το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο στο δήμο Σουλίου και κατ επέκταση δικαιούται μια τέτοια παρέμβαση που θα είναι προς όφελος των κτηνοτρόφων και παραγωγών.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Στον περιφερειάρχη αντιπροσωπία του Καρβουναρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8747432704085264676
item