Γιάννενα: Εργαστήριο Γνώσης Του Τμήματος Πληροφορικής Γιάννενα: Εργαστήριο Γνώσης Του Τμήματος Πληροφορικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εργαστήριο Γνώσης Του Τμήματος Πληροφορικής

Ενδιαφέροντα σεμινάρια για πρόληψη πλημμυρικών επεισοδίων στον Άραχθο

Χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα ήταν τα σεμινάρια ενημέρωσης & εκπαίδευσης σε ΠΕ.ΚΕ Ιωαννίνων και Π.Υ. Άρτας στα πλαίσια του έργου «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή Αράχθου»- Watch Arachthos,του Ε.Π «Ήπειρος 2014‐2020», που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Εθνικούς πόρους.


Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν στις 29&30 Ιουνίου 2021 επιμορφωτικά σεμινάρια ενημέρωσης και εκπαίδευσης προς τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ιωαννίνων και Άρτας, από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2021, στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ) Ηπείρου, στα Ιωάννινα. 

Το προσωπικό της ΠΕ.ΠΥ.Δ. ενημερώθηκε για το Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης και το Σύστημα Υποστήριξης Αποφάσεων για την πρόληψη και διεκπεραίωση πλημμυρικών καταστάσεων.

Η ερευνητική ομάδα του ΕΓΕΠ είχε την τιμή να συνεργαστεί με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξοί), Υποστράτηγο Π.Υ.κ. Δημήτριο Κοντογιάννη, τoν Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, ταξίαρχο κ. Απόστολο Βασδέκη, και τον Αντιπύραρχο κ. ΔημήτριοΤσουμάνη για ζητήματα αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 

Η ομάδα του ΕΓΕΠ και το προσωπικό του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΠΕΚΕ) της Ηπείρου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το πυροσβεστικό σώμα στο παρελθόν στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και πώς αυτά επιλύθηκαν χάρη στην τεχνολογία αλλά και πώς θα μπορούσε περαιτέρω να εξελιχθεί η συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε να υποστηριχθεί ο ρόλος της Π.Υ. και να προσφέρει περισσότερο στον πολίτη και το περιβάλλον.

Το δεύτερο σεμινάριο ενημέρωσης και εκπαίδευσης διοργανώθηκε στο κτίριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Πανεπιστημιούπολη Άρτας. 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας: ο Αντιπύραρχοςκ. Απόστολος Παπαποστόλου Διοικητής πόλεως Άρτας, ο Αντιπύραρχοςκ. Γεώργιος Δημητρίου Αναπληρωτής Διοικητής πόλεως Άρτας, η επιπυραγός κα Ουρανία Μήτσιου, ο πυραγός κ. Γεώργιος Μέγας, ο κ. Κων/νος Κοτσιάνης Διοικητής Π.Κ. Αθαμανίου και ο κ. Σωτήρης Νάκας, Διοικητής Π.Κ. Αστροχωρίου. 

Ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, κ. Χρυσόστομος Στύλιος παρουσίασετοστόχο του έργου, τα αποτελέσματά του και το σκοπό της διοργάνωσης του σεμιναρίου αυτού.

Στη συνέχεια ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος κ.Πέτρος Καρβέλης και οι ερευνητές του ΕΓΕΠ παρουσίασαν λεπτομερώς στους παρευρισκόμενους τη λειτουργία του συστήματος παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Άραχθου“WatchArachthos”.


Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.watcharachthos.eu, καθώς και τον ιστότοπο του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής kic.uoi.gr.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εργαστήριο Γνώσης Του Τμήματος Πληροφορικής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2015592721103560970
Σχόλια
item